Search
Her ses IDF's specialstyrker under deres hemmelige operation i Syrien i sidste uge. (Foto: @AvichayAdraee, IDF)

IDF specialstyrker har udført hemmelig operation – ødelagde to syriske forposter

Operationen blev udført efter Syriens fortsatte overtrædelse af tilbagetrækningsaftalen med Israel fra 1974. IDF: - Vi vil ikke tillade det sydlige Syrien at blive det nye sydlige Libanon.

I en hemmelig operation i sidste uge, krydsede den israelske hærs specialstyrker grænsen til den demilitariserede zone mellem Israel og Syrien og ødelagde to udposter tilhørende den syriske hær, rapporterede den israelske Kanal 12 (N12), gengivet i avisen Jerusalem Post.

Operationen blev udført efter Syriens fortsatte overtrædelse af tilbagetrækningsaftalen indgået mellem Israel og Syrien i 1974. I henhold til aftalen er der en bufferzone mellem grænserne som kun må være besat af en særlig FN-styrke – Disengagement Observer Force (UNDOF)

Klik for at se en del af IDF’s hemmelige operation i Syrien:

For nylig vendte det syriske militær tilbage til bufferzonen i Golanhøjderne og spredte sine styrker over grænsen, hvilket fik IDF til at gribe ind og starte den usædvanlige operation.

Operationen omfattede kampsoldater fra Nachal Brigade og kommandosoldater fra Yahalom – en specialenhed med speciale i kampteknik. De krydsede grænsen og ødelagde to syriske forposter uden at blive opdaget.

– Du står over for fjenden og du er omkring 500 meter væk. En sådan mission kræver at du er meget fokuseret, sagde Cap. Michael Zilberg fra Nachal Brigade til N12.

En holdkommandant fra Yahalom beskrev operationen: – Det drejer sig om at komme stille og skjult frem til målet, placere et eksplosivsystem på begge forposter og sprænge dem i luften på samme tid.

Løjtnant Tal Goritzki fra Nachal Brigade forklarede det overordnede formål med missionen udover at “straffe” Syrien for at overtræde deres aftale med Israel.

– Vi kender til samarbejdet mellem den syriske hær og Hizbollah. Enhver syrisk militærvirksomhed kan potentialet udvikle sig til en dobbelt militæretablering. Vi vil ikke tillade det sydlige Syrien at blive det nye sydlige Libanon, sagde Goritzki til N12.

IDF har de seneste år været fokuseret på at forhindre Hizbollah og Iran i at etablere terrorpositioner på den syriske side af Golanhøjderne, inklusiv luftangreb mod deres positioner.

Læs MIFF’s artikler om HIzbollah og deres trusler mod Israel her. Læs MIFF’s artikler om Libanon og truslen mod Israel her. Læs MIFF’s artikler om Syrien og truslen mod Israel her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp