Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

4000 palæstinensere er dræbt i den syriske borgerkrig

4000 palæstinensere er blevet dræbt i den syriske borgerkrig. Mange blev dræbt i flygtningelejren Yarmouk. (Illustrationsfoto: UNRWA)
Halvdelen blev dræbt i de palæstinensiske flygtningelejre i Syrien.

Tæt på 4.000 palæstinensere er blevet dræbt i Syrien siden borgerkrigen brød ud i 2011. Det fremgår af nye tal udgivet af den London baserede
Action Group for Palestinians of Syria (AGPS). I alt 3987 palæstinensere er blevet dræbt under borgerkrigen, heraf 467 kvinder og 200 børn, skriver Jerusalem Post.

Før borgerkrigen brød ud, var Syrien hjemsted for omkring 560.000 palæstinensiske flygtninge. De fleste af dem boede i 12 palæstinensiske flygtningelejre over hele landet. Over 85.000 palæstinensere er flygtget til Europa, mens titusindvis af andre har søgt tilflugt i nabolandene i regionen.

Over 87 procent af de palæstinensere som er blevet dræbt under borgerkrigen var civile. De blev dræbt af det syriske regime, af snigskyttere, af tortur og andre årsager. Ifølge AGPS blev 1977 palæstinensere dræbt i flygtningelejrene i Syrien. I Yarmouk lejren uden for Damaskus blev i alt 1422 palæstinensere dræbt.

Lejren, som engang blev betragtet som palæstinensernes hovedstad i diasporaen, blev stort set ødelagt af kampe og bombardementer, da Bashar al-Assads regime kæmpede mod Islamisk Stat (IS) og andre oprørsgrupper.

Derudover blev 263 mennesker dræbt i Dara’a-flygtningelejren, 202 i Khan El Sheikh, 168 i Neirab og 124 i El Husseiniyyeh-flygtningelejren.

Syriske kampvogne i byen Homs. (Foto: Freedom House, flickr.com)
Syriske kampvogne i byen Homs tidligt i den syriske borgerkrig. (Foto: Freedom House, flickr.com)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem