Israel har ramt iransk base i Syrien og dræbt to – ifølge statslige medier

Israels angreb på T-4 basen i Homs (Syrien) er det andet israelske angreb på syrisk jord i løbet af to dage efter meldinger fra Jerusalem om, at mål er ramt som gengældelse for raketangreb mod Golanhøjderne.

IDF´s mål i Syrien - gengældelse efter syrisk raketangreb mod Israel (Foto: IDF på Twitter)
Denne artikel er en gave til dig fra medlemmerne i Med Israel for Fred (MIFF). Hvis du også bliver medlem, kan vi nå ud med sandheden om Israel til endnu flere. Hvis du allerede er medlem, håber vi, at du vil rekruttere en ven nu. Klik her for at gå til indmeldelsesblanket. Medlemskab er gratis året ud!

Israel affyrede missiler mod en syrisk militærbase i Homs – rapporterede statslige medier sent søndag – en dag efter Israel angreb Syriske mål lørdag som gengældelse for raketangreb mod Golanhøjderne, skriver den israelske avis, Haaretz.

To personer siges at være døde efter angrebet og yderligere to er såret.

Ifølge en militær kilde citeret af syriske medier, har det syriske luftforsvar “fanget” nogle af missilerne. Ved angrebet blev adskillige bygninger ramt, herunder ammunitionslager og udstyr opbevaret på T-4-luftbasen.

Det er ikke første gang det israelske luftvåben har angrebet T-4-basen. Basen huser syriske regeringsstyrker, iranske revolutionær vagter og russiske luftstyrker. Et iransk 747 lastfly er fløjet til basen tre gange i løbet af de sidste ti dage – sandsynligvis med forsyninger fra Teheran.

Det syriske observatorium for menneskerettigheder som er tilknyttet oppositionen, siger, at mindst fem blev dræbt, herunder syriske regime soldater og at tallet sandsynligvis vil stige, da nogle af de sårede er i kritisk tilstand.

Tidligere artikelTo knivstukket i terrorangreb i Jerusalem, fredag morgen
Næste artikelRadikale Venstre: EU bør lægge pres på Israel
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.