Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel har ramt iransk base i Syrien og dræbt to – ifølge statslige medier

IDF´s mål i Syrien - gengældelse efter syrisk raketangreb mod Israel (Foto: IDF på Twitter)
Israels angreb på T-4 basen i Homs (Syrien) er det andet israelske angreb på syrisk jord i løbet af to dage efter meldinger fra Jerusalem om, at mål er ramt som gengældelse for raketangreb mod Golanhøjderne.

Israel affyrede missiler mod en syrisk militærbase i Homs – rapporterede statslige medier sent søndag – en dag efter Israel angreb Syriske mål lørdag som gengældelse for raketangreb mod Golanhøjderne, skriver den israelske avis, Haaretz.

To personer siges at være døde efter angrebet og yderligere to er såret.

Ifølge en militær kilde citeret af syriske medier, har det syriske luftforsvar “fanget” nogle af missilerne. Ved angrebet blev adskillige bygninger ramt, herunder ammunitionslager og udstyr opbevaret på T-4-luftbasen.

Det er ikke første gang det israelske luftvåben har angrebet T-4-basen. Basen huser syriske regeringsstyrker, iranske revolutionær vagter og russiske luftstyrker. Et iransk 747 lastfly er fløjet til basen tre gange i løbet af de sidste ti dage – sandsynligvis med forsyninger fra Teheran.

Det syriske observatorium for menneskerettigheder som er tilknyttet oppositionen, siger, at mindst fem blev dræbt, herunder syriske regime soldater og at tallet sandsynligvis vil stige, da nogle af de sårede er i kritisk tilstand.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem