Syrien forsøgte at nedskyde israelsk jagerfly

Israel svarede igen ved at bombe det syriske luftværnsbatteri.

Et israelsk F-16 fly blev forsøgt nedskudt af det syriske luftværn. (Foto Avihai Soher, Israel Air Force)
Denne artikel er en gave til dig fra medlemmerne i Med Israel for Fred (MIFF). Hvis du også bliver medlem, kan vi nå ud med sandheden om Israel til endnu flere. Hvis du allerede er medlem, håber vi, at du vil rekruttere en ven nu. Klik her for at gå til indmeldelsesblanket. Medlemskab er gratis året ud!

Det israelske forsvar bombede mandag aften et syrisk luftværnsbatteri, som tidligere på dagen havde skudt mod et israelsk jagerfly på rutine mission i israelsk luftrum. Ifølge syriske kilder blev en officer og en soldat dræbt i det israelske gengældelsesangreb, skriver Times of Israel.

Ifølge IDF blev et missil skudt mod et israelsk F-16-fly i det nordlige Israel. Flyet blev ikke skadet i angrebet og missilet siges at være landet i syrisk territorium.

– IDF tager alle trusler mod vores fly alvorligt og vil gøre det der er nødvendigt for at forsvare dem, siger det israelske forsvar i en udtalelse efter hændelsen.