Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israelsk studie viser hospitalsklovne kan meget mere end klovneri

Israelsk studie viser at hospitalsklovne både giver patienterne et smil på læben og øger deres lyst til at blive raske. På billedet ses hospitalsklovne på Shaare Tzedek. (Foto: U.S. Embassy Jerusalem, 2. august 2012, flickr)
Studiet viser at hospitalsklovne blandt andet øger patienternes lyst til at følge deres behandlingsplan og distraharerer dem fra deres smerte.

Nyt israelsk studie viser at hospitalsklovne på hospitalsgangene, kan meget mere end blot løfte patienternes humør, skriver i24NEWS.

Forskere fra Tel Aviv Universitet og Israel Center for Medical Simulation undersøgelse af de uddannede fagfolk viste at de havde 40 færdigheder.

Eksempelvis var de i stand til at etablere en følelsesmæssig forbindelse og danne et personligt forhold til patienterne, hjælpe patienterne med at give udtryk for deres frustrationer og vanskeligheder til det medicinske personale.

Studiet har også vist at hospitalsklovne øger patienternes lyst til at følge deres behandlingsplan og distraherer patienterne fra smerte.

– Hospitalsklovne hjælper både patienterne, deres forældre, det medicinske personale og med at nå det terapeutiske mål. Hospitalsklovne formår i kraft af deres kommunikationsevner, at hjælpe patienterne med at overvinde kriser og komme et skridt videre mod helbredelse, udtaler forskerne bag studiet.

Studiet blev ledet af Professor Orit Karnieli-Miller og Dr. Lior Rosenthal fra Institut for Medicinsk Studie ved Tel Aviv Universitet i samarbejde med et team fra Israel Center for Medical Simulation.

Studiet er blevet offentliggjort i det peer-reviewede medicinske tidsskrift Qualitative Health Research.

– Hospitalsklovnene formår at placere sig nederst i det medicinske personale og dermed styrke patienterne, give dem magt og kontrol samt muligheden for selv at vælge om hospitalsklovnen må komme ind i rummet samt diktere karakteren af patientens rolle i forhold til klovnen. Det giver en øget følelse af kontrol og giver patienten mod til at møde udfordringerne, siger Karnieli-Miller.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem