Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israels sundhedsminister i Danmark: – I har opnået imponerende sundhedsresultater

Israels sundhedsminister Nitzan Horowitz (tv) er imponeret over den danske sundhedssektor. Her ses han med sin danske kollega Magnus Heunicke under sit officielle besøg i Danmark 18-19 august 2022. (Foto: Israels ambassade i Danmark, Facebook)
Nitzan Horowitz om sundhedssektoren i Danmark og Israel: - Vi deler samme verdenssyn om lige sundhed til alle. Vi er sande allierede.

Israels ambassade i Danmark har delt nedenstående pressemeddelelse på sociale medier:

Israels sundhedsminister Nitzan Horowitz er på officielt besøg i Danmark 18–19. august. Besøget understreger det varme bilaterale forhold mellem Israel og Danmark, inkl. sundhedsområdet.

I 2017 besøgte Danmarks daværende sundhedsminister Ellen Trane Nørby Israel.

Tidligere i år var folketingets sundhedsudvalg på besøg i Israel og nu byder sundhedsminister Magnus Heunicke sin kollega velkommen i Danmark. Udover mødet med Magnus Heunicke, vil sundhedsminister Horowitz også deltage i andre møder og besøg i den danske sundhedssektor.

Israels sundhedsminister vil blandt andet besøge Novo Nordisk Fonden, Rigshospitalet med deltagelse af Region Hovedstadens regisonsformand, Lars Gaardhøj, Bavarian Nordic og Psykiatrisk Center Sct. Hans. Hensigten med møderne er styrkelse af dialogen mellem landene og udveksling af viden i lyset af fælles udfordringer i landenes sundhedssektorer.

Brugen af ”Big Data”, teknologi og innovation er nøgleområder for Danmark og Israel. Begge lande er ledende inden for digitalisering på sundhedsområdet, der er således et kæmpe potentiale for øget samarbejde.

Denmark inkorporerer allerede israelske erfaringer via innovationsprogrammer på hospitalsområdet, støttet af Novo Nordisk Fonden med 172 millioner kroner, som sigter mod implementering af nye ideer og teknologier på danske hospitaler.

Corona-krisen har vist at patient data rummer et meget stort og vigtigt potentiale som kan bruges ansvarligt indenfor videnskaben.

Israel deler sine erfaringer med det danske sundhedssystem og sammen udforsker landene mulighederne for samarbejde til gavn for begge økosystemer i sundhedssektoren.

Sundhedsminister Horowitz Tweetede om sit besøg i Danmark: – Det er spændende at komme til et land, hvor sundhed er det førende politiske spørgsmål.
Det er et socialdemokratisk Danmark med imponerende sundhedsresultater.
Ved min side står min ven, den danske sundhedsminister Magnus Heunicke.
Jeg er på første officielle besøg af en israelsk minister i flere år.
Vi deler samme verdenssyn om lige sundhed til alle.
Vi er sande allierede.

Sundhedsminister Horowitz er fra partiet Meretz og kæmper for LGBT-rettigheder i Israel.

Han var første politisk leder i Israel som stod frem som homoseksuel.

Sundhedsministeren valgte at tilrettelægge sit besøg i Danmark samtidig med Copenhagen Pride Week for at vise sin støtte.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem