Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

I fremtiden kan en israelsk hund blive din redning

Den israelske bioteknologi virksomhed SpotitEarly har udviklet ny metode til at opdage kræft i et tidligt stadium.

SpotitEarly har udviklet en teknologi og et system som nedbringer udgifterne på tidlig diagnostisering af kræft. Personen som skal diagnositeres skal ind- og udånde luft via i en særlig maske i fem minutter. Duften fra vedkommendes ånde og krop indsamles i en hermetisk lukket beholder, som efterfølgende åbnes på et laboratorie hvor specialtrænede hunde kan lugte om vedkommende har kræft. Processen tager kun få sekunder og både kan redde liv og skåne patienter fra en fysisk og psykisk hård tid hvor de venter på svar, skriver CTech.

Indtil videre har den israelske virksomhed testets 700 lugte-prøver, og resultaterne er virkelig gode – det gælder også diagnoser af kræft i et meget tidligt stadium, hvilket er afgørende for patienternes overlevelse.

Studier foretaget i 2008-2010 viste at hunde kan opfange duften af kræft via lugtesansen, skriver HealthLine.  

Hundes lugtesans har også vist sig at være effektiv ved sporing af Corona.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!