En passager Corona-testes i Ben Gurion lufthavn. Mange rejsende har taget delta-varianten med sig hjem til Israel. Delta-varianten står nu for næsten al ny smitte. (Foto: Avshalom Sassoni/Flash90)

Nu kan det her snart være fortid

Et af Israels sidste Corona restriktioner kan snart være fortid.

Israel overvejer at skrotte obligatorisk Corona-test ved indrejse til Israel. Sker det, vil det være første gang siden Corona-krisen brød ud, skriver Yediot Ahronot.

Som det er i dag, skal alle indrejsende Corona testes både før og efter de lander i Israels lufthavn og skal opholde sig på hotel eller et andet sted frem til der er svar på testen efter nogle timer.

For nylig holdt Israels sundhedsministerium møde for at diskutere hvorvidt kravet skulle ophæves. Kravet om test ved indrejse er et af de sidste Corona-restriktioner der er tilbage i landet.

Ifølge Yediot Ahronot forventes kravet om test ophævet i løbet af de kommende uger, der er få som er uenige i at ophæve kravet. Israel er i dag et af de få vestlige lande der fortsat kræver PCR-test ved indrejse.

– Mange israelere der rejser til udlandet nu, bliver overrasket over at der stort set ikke er Corona-smitte. Israel bør gøre det rigtige og fjerne flere restriktioner, siger Ronni Gamzu, direktør ved Ichilov hospital.

– Der er ingen grund til at fortsætte med at teste raske mennesker ved indrejse eller sende flere tusind personer i karantæne, tilføjer Gamzu.

Udover at en PCR-test er ubehagelig og betyder at de rejsende skal vente på svar, koster testen også flere hundrede kroner.

Ikke alle eksperter i Israel er enige. Professor Cyrille Cohen som er ekspert i immunologi ved Bar-Ilan-universitet, mener at Israel har en fordel ved at stort set alle indrejsende kommer ind i landet via Ben Gurion-lufthavn og dermed hurtigt kan opdage nye og farlige Corona varianter.

Israels sundhedsminister Nitzan Horowitz vil i skrivende stund ikke nå til en konklussion i sagen. Han tilføjer dog at han «stoler på eksperterne og vil lytte til deres råd».

I november 2021 åbnede Israel igen grænsen for vaccinerede turister efter grænserne havde været lukket siden marts 2020. Fra 1. marts 2022 blev Israels grænser også åbnet for ikke-vaccinerede turister.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp