Rekordmange smittede for anden dag i træk

I dag er der over 16.000 ny-smittede i Israel.
Israelskdreng Corona-testes i drive-in teststed i Jerusalem, 5. januar 2022. Drengens ansigtsudtryk viser med al tydelighed at testen kan være ubehagelig. Israel oplever rekordmange ny-smittede for anden dag i træk. (Foto: Olivier Fitoussi/Flash90)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Opdatering 9. januar: Antallet af smittede når ny rekord, positivprocenten er steget markant, antallet af alvorligt syge er også steget. Antallet af døde er steget til 8259 – læs mere HER.

For anden dag i træk oplever Israel rekordmange nysmittede af den yderst smitsomme Corona-variant Omnikron som netop nu driver smitten frem verden over.

Onsdag var der 16.115 ny-smittede – det højeste i løbet af en dag siden pandemien brød ud. Seneste rekord var dagen før med 12.554 smittede. Før det var rekorden 11.3545 den 2. september 2021, da Delta-varianten slog hårdt ned i Israel.

Premierminister Naftali Bennett advarede søndag om at Israel kan se frem til 20.000 smittede dagligt i løbet af en uge , måske endda 50.000 dagligt smittede når Corona-bølgen topper, skriver Times of Israel.

Omnikron, som først blev opdaget i Sydafrika, har vist sig at være meget mere smitsom end tidligere Corona-varianter. Omnikron menes, ifølge seneste forskning at forårsage mindre alvorlig sygdom og færre dødsfald – særligt bandt personer som er blevet vaccineret.

Problemet består i at det stigende antal smittede, presser hospitalerne i takt med at flere smittede også indlægges. Israelske sundhedsmyndigheder meddeler at der i skrivende stund er 134 alvorligt syge Corona-patienter indlagt på landets hospitaler.

Heraf er 51 patienter i kritisk tilstand. For en uge siden var der blot 91 alvorligt syge Corona-patienter indlagt. Langt størstedelen af de alvorligt syge er ikke-vaccinerede, ifølge israelske myndigheder.

Der er fortsat langt til antallet af indlæggelser under den største Corona-bølge med Delta-varianten. Der var der 1200 alvorligt syge. Eksperter har advaret premierminister Bennett om at der er risiko for mange indlagte også under den nuværende bølge.

Omkring 63% af Israels totale befolkning er vaccineret med to doser med, omkring 46% af befolkningen er vaccineret med tre doser. Israel begyndte som det første land i verden med at vaccinere personer over 60 og yderst sårbare med fjerde dosis.

Siden pandemien brød ud i 2020, er 8253 israelere døde af Corona.

Trods rekordmange smittede vil Israel fr 9. januar lette indrejserestriktioner af turister. Israel lukkede i sin tid grænserne for at holde Omnikron ude af landet, men da Omnikron nu er blevet den dominerende Corona smittekilde i landet, vurderer israelske myndigheder, at det ikke længere vil give mening at holde grænserne lukket.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelHolland stopper bistand til palæstinensisk landbrugsorganisation med terrorforbindelser – hvad med Danmark?
Næste artikelArabisk tv-reportage: – I Gaza arbejder ti tusinde palæstinensere for Israels modeindustri
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise