Israelskdreng Corona-testes i drive-in teststed i Jerusalem, 5. januar 2022. Drengens ansigtsudtryk viser med al tydelighed at testen kan være ubehagelig. Israel oplever rekordmange ny-smittede for anden dag i træk. (Foto: Olivier Fitoussi/Flash90)

Rekordmange smittede for anden dag i træk

I dag er der over 16.000 ny-smittede i Israel.

Opdatering 9. januar: Antallet af smittede når ny rekord, positivprocenten er steget markant, antallet af alvorligt syge er også steget. Antallet af døde er steget til 8259 – læs mere HER.

For anden dag i træk oplever Israel rekordmange nysmittede af den yderst smitsomme Corona-variant Omnikron som netop nu driver smitten frem verden over.

Onsdag var der 16.115 ny-smittede – det højeste i løbet af en dag siden pandemien brød ud. Seneste rekord var dagen før med 12.554 smittede. Før det var rekorden 11.3545 den 2. september 2021, da Delta-varianten slog hårdt ned i Israel.

Premierminister Naftali Bennett advarede søndag om at Israel kan se frem til 20.000 smittede dagligt i løbet af en uge , måske endda 50.000 dagligt smittede når Corona-bølgen topper, skriver Times of Israel.

Omnikron, som først blev opdaget i Sydafrika, har vist sig at være meget mere smitsom end tidligere Corona-varianter. Omnikron menes, ifølge seneste forskning at forårsage mindre alvorlig sygdom og færre dødsfald – særligt bandt personer som er blevet vaccineret.

Problemet består i at det stigende antal smittede, presser hospitalerne i takt med at flere smittede også indlægges. Israelske sundhedsmyndigheder meddeler at der i skrivende stund er 134 alvorligt syge Corona-patienter indlagt på landets hospitaler.

Heraf er 51 patienter i kritisk tilstand. For en uge siden var der blot 91 alvorligt syge Corona-patienter indlagt. Langt størstedelen af de alvorligt syge er ikke-vaccinerede, ifølge israelske myndigheder.

Der er fortsat langt til antallet af indlæggelser under den største Corona-bølge med Delta-varianten. Der var der 1200 alvorligt syge. Eksperter har advaret premierminister Bennett om at der er risiko for mange indlagte også under den nuværende bølge.

Omkring 63% af Israels totale befolkning er vaccineret med to doser med, omkring 46% af befolkningen er vaccineret med tre doser. Israel begyndte som det første land i verden med at vaccinere personer over 60 og yderst sårbare med fjerde dosis.

Siden pandemien brød ud i 2020, er 8253 israelere døde af Corona.

Trods rekordmange smittede vil Israel fr 9. januar lette indrejserestriktioner af turister. Israel lukkede i sin tid grænserne for at holde Omnikron ude af landet, men da Omnikron nu er blevet den dominerende Corona smittekilde i landet, vurderer israelske myndigheder, at det ikke længere vil give mening at holde grænserne lukket.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp