Danmark er blandt de over 50 lande som Israel har farvet røde efter Omnicron-varianten har fået smitten til at stige voldsomt. (Foto: News Oresund, flickr)

Israel farver Danmark rød

Omnicron-smitte tvinger Israel til at farve over 50 lande røde - inkl. Danmark.

Stigende Corona-smitte (omnicron-varianten) i flere lande – inkl. Danmark har fået Israels sundhedsministerium til at udvide listen over røde lande med over 50 lande, skriver avisen Ha’aretz.

Det betyder at israelere ikke kan rejse til de pågældende lande – inkl. Danmark og Storbritannien, beslutningen er taget mens smitten med Omnicron-varianten også stiger i Israel.

Israels sundhedsmyndigheder trak beslutningen søndag den 12. december 2021 og forbuddet træder i kraft 72 timer herefter. Indrejse til Israel fra de pågældende lande er også forbudt, medmindre man har fået en særlig tilladelse fra Israels undtagelsesudvalg.

Hovedparten af de mere end 50 lande som er tilføjet listen over røde lande ligger på det afrikanske kontinent. For omkring to uger siden accepterede premierminister Naftali Bennett sundhedsministeriets anbefaling om at tilføje Sydafrika, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambique, Namibia og Eswatini til listen.

Sundhedsminister Nitzan Horowitz tilføjede, at kabinettet vil anmode om at styrke håndhævelsen af kravet om at bruge mundbind og kravet om fremvisning af Corona-pas eller bevis for at være tidligere smittet.

– Der er intet, vi ønsker mere, end at holde alt åbent. Det er bedre at undgå ikke-nødvendige rejser til udlandet. Brugen af Green Pass-politikken vil blive udvidet, men retningslinjerne hjælper ikke hvis de ikke håndhæves, sagde sundhedsminister Horowitz.

I søndags have Israel yderligere 15 smittede med Omnicron-varianten, søndag havde Israel i alt 67 Omnicron-smittede. Derudover er yderligere 80 personer under observation for at være Omnicron-smittet.

Over 40% af Israels befolkning er ikke færdigvaccinerede. Det betyder både at de er mere udsat for Omnicron-smitte og at en stor andel af befolkningen i Israel er i fare for at blive Corona-smittet. Forskning i Storbritannien har vist, at beskyttelsesniveauet efter 2. Corona-stik er meget lav når det gælder Omicron-stammen, sagde prof. Ran Balicer, leder af et ekspertpanel som rådgiver sundhedsministeriet, til Israels militær radiokanal, Galai Tzahal

Ifølge sundhedsministeriet er omkring 58% af Israels befolkning over 5 år fra og med lørdag fuldt vaccineret inkl. 3. stik, 9,3% har fået 2. stik for mere end 6 måneder siden, 32,4% israelere er ikke-vaccineret.

Det vil med andre ord sige at knap 42% af Israels befolkning ikke er tilstrækkeligt beskyttet mod Omnicron.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp