Her er alt om Israels nye indrejserestriktioner i kampen mod ny Corona-variant

Israels Corona-kabinet har indført ny indrejserestriktioner efter fund af ny frygtet Corona-variant. Her er alt hvad du skal vide.
Her ses rejsende på vej ud af Israel, på vei ut av Israel, 28. november 2021. (Foto: Avshalom Sassoni/Flash90)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Israel valgte som det første land at lukke sin grænse for indrejse af turister natten til mandag efter fund af ny frygtet Corona-variant, skriver Jerusalem Post.

Allerede nu har flere lande valgt at lukke helt for indrejse af turister – eksempelvis Thailand, Marokko og Japan. Derudover har flere lande skærpet deres indrejseregler for flere lande.

Flere lande forventes at lukke helt for indrejsende turister – også vaccinerede.

Israel var også det første land i verden som formåede at udrulle Corona-vaccinering af hele den voksne befolkning og senest også af børn fra 5 år.

Israel håber på at kunne stoppe spredningen af den nye Corona-variant, Omicron. Omnicron ser ud til at være meget mere smitsom end andre Corona-varianter, hvilket vækker stor bekymring verden over. Ifølge planen vil Israels stop for indrejse af turister varer 14 dage.

Israels har indført forbud mod rejse til 50 lande på det afrikanske kontinent og israelere kan ikke rejse til de lande uden særlig tilladelse – afrejse trods forbud vil give en bøde på knap 10.000 kroner.

Ikke israelske statsborgere kan i henhold til de nye indrejserestriktioner IKKE rejse ind i Israel uden særlig tilladelse fra landets undtagelsesudvalg. Kontakt Israels ambassade i Danmark hvis du ønsker mere info. Er du i Israel og ønsker info om udrejse – kontakt Danmarks ambassade i Israel.

Israelske statsborgere som er vaccineret eller er tidligere Corona-smittet – definitionen af begge er fastsat af Israels sundhedsministerium. For mere info om indrejse/udrejse eller andet – kontakt Israels sundhedsministerium HER. Ved indrejse til Israel skal der tages en PCR-test i lufthavnen og derefter gå i hjemmeisolation. Efter tre dage i isolation skal der tages endnu en PCR-test som skal være negativ for at kunne gå ud af isolation. Tages der ikke en PCR-test, skal de forblive i isolation i en uge.

Ikke-vaccinerede israelske statsborgere skal tage PCR-test i lufthavnen og herefter gå i isolation hjemme. Hvis anden PCR test udført efter syv dages isolation er negativ, kan de gå ud af hjemmeisolation. Nægter de at tage anden PCR-test, skal de forblive i isolation i fjorten dage.

Israelske statsborgere som ankommer fra røde lande skal tage en PCR-test i lufthavnen og vil herefter blive indlogeret i et af landets Corona-hoteller til der er et negativt testresultat. Herefter skal de forblive i hjemmeisolation i syv dage. De skal forblive i hjemmeisolation til der er et negativt testresultat på anden test.

Manglende overholdelse af isolation straffes med bøde.

Israels hjemmefront hjælper med at udføre tests for at spore alle smittede som er indrejst fra røde lande.

Israels efterretningstjeneste Shin Bet genindfører overvågning af alle som testes positive for Corona-smitte efter indrejse fra et forbudt afrikansk land og hermed bryde smittekæder.

Corona-pas genindføres for alle arrangementer med halvtreds eller flere deltagere.

Chanukkah-arrangementer gennemføres i henhold til Corona-pas reglerne.

Israel håber på at Pfizer, Moderna og andre Corona-vaccine producenter i løbet af de fjorten dage hvor turister ikke kan indrejse, vil kunne afklare hvorvidt eksisterende vacciner beskytter mod ny Corona-variant samt hvorvidt ny variant er mere smitsom eller resultere i alvorligere sygdom end tidligere varianter.

Israels sundhedsministerium understreger at Corona vaccinerne er effektive og derfor forebygger alvorlig sygdom og tilføjer i udtalelse:

– Vi går ind i en tid som vil kræve ekstra opmærksomhed fra os alle. Derfor er det også vigtigt at flest muligt vaccineres, at der sørges for god udluftning i lukkede rum og at alle bruger mundbind – især der hvor folk samles indendørs.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelBruger terrorangreb til at opildne til mere terror
Næste artikelPA’s “trøst” til søn af dræbt terrorist i lighuset: – Bliv stor og dræb jøder
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise