Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Økonomisk støtte sikrer israelsk forskning i Corona-vaccine i tabletform

Corona-vaccinen i tabletform har vist gode resultater i dyreforsøg - nu gøres der klar til kliniske forsøg. (Foto: Mx. Granger, Wikimedia Commons)
Tabletten har vist gode resultater i dyreforsøg - nu gøres der klar til kliniske forsøg.

Migal Galillee Research Institute arbejder på at udvikle MigVax – Corona-vaccine i tabletform (læs mere HER). De har nu modtaget omkring 28,5 millioner kroner fra Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI), skriver 124NEWS.

CEPI er grundlagt af Bill og Melinda Gates Foundation og har et program dedikeret til at fremme vaccineudvikling på omkring 1,330 milliarder kroner.

MigVax var oprindeligt en vaccine som skulle bruges til vaccinering af fjerkræ, der arbejdes nu på at tilpasse den så den kan bruges på mennesker.

– Vi er blevet udvalgt som et ud af blot to projekter og det er ubeskriveligt spændende, og et stort løft for vores ønske om at kunne tilbyde en vaccine i tabletform. Det er den indledende finansiering, når vi når relevante milepæle, er det sandsynligt, at vi kan få mere støtte til fasen af de ​​kliniske forsøg, udtaler David Zigdon, administrerende direktør i MigVax til avisen Times of Israel.

MigVax annoncerede i juni at vaccinen var blevet testet med succes på rotter, og at de er klar til at starte kliniske forsøg.

– Vi er glade for, at CEPI deler vores overbevisning om at udvikling af en vaccine i tabletform kan hjælpe verden med at vende tilbage til en “new normal” virkelighed og “dagen efter pandemien”, udtaler Zigdon til Times of Israel og tilføjer:

– Her 20 måneder inde i Corona-krisen, er det faktisk mere tydeligt end nogensinde at kampen for at holde sygdommen under kontrol vil være næsten lige så udfordrende som det var at holde den under kontrol til at begynde med.

– Vi vil udnytte tildelingen af midler til det fulde for at kunne få vaccinen hurtigere ud på markedet og udforske potentiel brug af vores vaccine i tabletform mod nye Corona-varianter.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem