Økonomisk støtte sikrer israelsk forskning i Corona-vaccine i tabletform

Tabletten har vist gode resultater i dyreforsøg - nu gøres der klar til kliniske forsøg.
Corona-vaccinen i tabletform har vist gode resultater i dyreforsøg - nu gøres der klar til kliniske forsøg. (Foto: Mx. Granger, Wikimedia Commons)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Migal Galillee Research Institute arbejder på at udvikle MigVax – Corona-vaccine i tabletform (læs mere HER). De har nu modtaget omkring 28,5 millioner kroner fra Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI), skriver 124NEWS.

CEPI er grundlagt af Bill og Melinda Gates Foundation og har et program dedikeret til at fremme vaccineudvikling på omkring 1,330 milliarder kroner.

MigVax var oprindeligt en vaccine som skulle bruges til vaccinering af fjerkræ, der arbejdes nu på at tilpasse den så den kan bruges på mennesker.

– Vi er blevet udvalgt som et ud af blot to projekter og det er ubeskriveligt spændende, og et stort løft for vores ønske om at kunne tilbyde en vaccine i tabletform. Det er den indledende finansiering, når vi når relevante milepæle, er det sandsynligt, at vi kan få mere støtte til fasen af de ​​kliniske forsøg, udtaler David Zigdon, administrerende direktør i MigVax til avisen Times of Israel.

MigVax annoncerede i juni at vaccinen var blevet testet med succes på rotter, og at de er klar til at starte kliniske forsøg.

– Vi er glade for, at CEPI deler vores overbevisning om at udvikling af en vaccine i tabletform kan hjælpe verden med at vende tilbage til en “new normal” virkelighed og “dagen efter pandemien”, udtaler Zigdon til Times of Israel og tilføjer:

– Her 20 måneder inde i Corona-krisen, er det faktisk mere tydeligt end nogensinde at kampen for at holde sygdommen under kontrol vil være næsten lige så udfordrende som det var at holde den under kontrol til at begynde med.

– Vi vil udnytte tildelingen af midler til det fulde for at kunne få vaccinen hurtigere ud på markedet og udforske potentiel brug af vores vaccine i tabletform mod nye Corona-varianter.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelSyv personer straffet med bøde for antisemitisk hetz mod model
Næste artikelMossad har afværget flere angreb mod israelere i Afrika
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise