Historisk operation – siamesiske tvillinger adskilt

For første gang har israelske læger formået at adskille siamesiske tvillinger som sad sammen ved hovedet.
Her ser de to små piger hinanden for første gang efter yderst kompliceret operation i 12 timer, 5. september. (Foto: Soroka Medical-Academic Center.)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

For første gang nogensinde er det lykkes israelske læger at adskille siamesiske tvillinger som sad sammen ved hovedet. Lægerne melder at den 16 timers yderst kompliceret operation som var et spørgsmål om «liv eller død» var en succes og de to små piger forventes at kunne leve helt normale liv fremover.

Doktor Isaac Lazar udtaler til avisen Times of Israel at det var et fantastisk øjeblik da de to piger så på hinanden for første gang, efter de i deres første leveår havde ikke kunne se hinanden.

Glæden er også helt ubeskrivelig for forældrene, tilføjer doktor Isaac Lazar.

– Da sygeplejerskerne lagde de to babypiger sammen i sengen, så de på hinanden, lavede lyde og rørte forsigtigt ved hinanden. Det var smukt. Du kunne se at kommunikationen mellem dem var noget helt særligt, udtaler doktor Lazar.

Her ses de siamesiske tvillinge-pigebabyer før de gennemgik den ekstremt kompliceret operation. (Foto: Soroka Medical-Academic Center)

Der skulle et enormt medicinsk apparat til for at udføre operationen, som allerede blev planlagt ved pigernes fødsel i august 2020. Selv den mindste fejl under operationen kunne være fatal.

– Den mindste fejl undervejs kunne betyde liv eller død. Vi var nødt til at være meget forsigtige fordi operationen blev udført mellem store blodårer i babyernes hoveder. Vi vidste at enhver blødning kunne få fatale følger, forklarede doktor Lazar, som er leder af pædiatrisk intensiv afdeling på Soroka Medical-Academic Center.

Med sofistikeret israelsk teknologi blev der lavet 3D-modeller som lægerne kunne træne på. Derudover blev der brugt flere tusind timer på at forberede operationen, omhyggelig planlægning betød at operationen blev en succes.

– Babypigerne har ikke kunnet bevæge deres hoveder i de første 12 måneder af deres liv, derfor lider de af fysiske handicap. Med den rette rehabilitering vil de sandsynligvis kunne leve normalt, forklarer lægen.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelSeks terrorister flygtet fra højsikkerhedsfængsel i Israel
Næste artikelEfter sejr over Færøerne og Østrig drømmer Israel om mål mod Danmark i aften i Parken
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise