Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Drusisk hospitalsdirektør udnævnt til Israels nye Corona-koordinator

Salman Zarka til venstre sammen med USAs daværende særlige udsendt i Mellemøsten, Jason Greenblatt, 2017. (Foto: https://www.flickr.com/people/46886434@N04, US Embassy Tel Aviv, Wikimedia Commons)
Hvor ser du apartheid i Israel?

Israels sundhedsminister Nitzan Horowitz har udnævnt Salman Zarka, generaldirektør på Ziv Medical Center i Safed til landets Corona-koordinator. Zraka har således fået ansvaret for håndtering af Corona-krisen i landet som igen volder problemer med stigende smitte, skriver i24 NEWS.

Zarka erstatter Nachman Ash, tidligere generaldirektør for sundhedsministeriet.

Zarka har kandidatgrad i epidemiologi og folkesundhed og har været generaldirektør på Ziv Medical Center i syv år. Derudover er han lektor ved Bar-Ilan University og Hebrew University.

Zraka tilhører det drusiske mindretal i Israel – læs om den drusiske religion HER. Læs om drusere i Israel HER.

Zarka har oprettet og ledede et militærhospital ved den syriske grænse som en del af en særlig humanitær operation ledet af Israel (Operation Good Neighbor) hvor Israel hjalp syriske flygtninge under den syriske borgerkrig som nu har stået på i mere end 10 år.

Efter flere måneder med faldende smitte, ser Israel igen stigende smitte og dødsfald – i skrivende stund er der over 700 daglige ny-smittede og positiv % ligger over 1, hvilket betyder at smitten er stigende i samfundet.

Over 5,7 millioner israelere er vaccineret med første Pfizer-stik, over 5,2 millioner har fået begge stik.

Israel har som det første land i verden besluttet at vaccinere immun-hæmmede med et tredje stik.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem