Drusisk hospitalsdirektør udnævnt til Israels nye Corona-koordinator

Hvor ser du apartheid i Israel?
Salman Zarka til venstre sammen med USAs daværende særlige udsendt i Mellemøsten, Jason Greenblatt, 2017. (Foto: https://www.flickr.com/people/46886434@N04, US Embassy Tel Aviv, Wikimedia Commons)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Israels sundhedsminister Nitzan Horowitz har udnævnt Salman Zarka, generaldirektør på Ziv Medical Center i Safed til landets Corona-koordinator. Zraka har således fået ansvaret for håndtering af Corona-krisen i landet som igen volder problemer med stigende smitte, skriver i24 NEWS.

Zarka erstatter Nachman Ash, tidligere generaldirektør for sundhedsministeriet.

Zarka har kandidatgrad i epidemiologi og folkesundhed og har været generaldirektør på Ziv Medical Center i syv år. Derudover er han lektor ved Bar-Ilan University og Hebrew University.

Zraka tilhører det drusiske mindretal i Israel – læs om den drusiske religion HER. Læs om drusere i Israel HER.

Zarka har oprettet og ledede et militærhospital ved den syriske grænse som en del af en særlig humanitær operation ledet af Israel (Operation Good Neighbor) hvor Israel hjalp syriske flygtninge under den syriske borgerkrig som nu har stået på i mere end 10 år.

Efter flere måneder med faldende smitte, ser Israel igen stigende smitte og dødsfald – i skrivende stund er der over 700 daglige ny-smittede og positiv % ligger over 1, hvilket betyder at smitten er stigende i samfundet.

Over 5,7 millioner israelere er vaccineret med første Pfizer-stik, over 5,2 millioner har fået begge stik.

Israel har som det første land i verden besluttet at vaccinere immun-hæmmede med et tredje stik.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikel30 anholdt efter billedet blev taget
Næste artikelIsrael gengælder raketangreb fra Libanon
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise