IDF: Vi er det første militær i verden med flokimmunitet

Over 80% af alle IDF-soldater er vaccineret og tallet stiger for hver dag.
IDF-chef Aviv Kohavi fik sit vaccine-stik december 2020. Snart vil alle i det israelske forsvar (IDF) være vaccineret. (Foto: IDF)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Det israelske forsvar (IDF) har i dag bekendtgjort at vaccineprogrammet har formået at give IDF-tropperne flokimmunitet mod Corona. IDF er dermed den første militærstyrke i verden som har opnået det mål, skriver Times of Israel.

– Efter ti uger kan jeg hermed erklære at IDF er det første militær i verden som opnår flokimmunitet, siger generalmajor Itzik Turgeman.

Ifølge Turgeman er over 81% af alle IDF-soldater vaccineret, har været smittet af Corona, eller begge dele (Israel vaccinerer også tidligere Corona-smittede når der er gået mere end tre måneder efter de er blevet erklæret raske). I løbet af den næste uge forventes at tallet vil passere 85%. Der opnås flokimmunitet etter massevaccinering eller når tilstrækkeligt mange har udviklet antistoffer efter at være blevet smittet.

IDFs cheflæge, brigadegeneral Alon Glasberg, udtaler at flokimmunitet betyder at forsvaret kan vende tilbage til mere normale operationer, selv om soldaterne fortsat skal bruge maske, holde afstand og følge Corona-restriktioner i henhold til myndighedernes anvisninger.

– Men tingene ser langt mere positive ud end tidligere, udtaler han.

Siden Corona brød ud for et år siden, har IDF fastholdt at deres operative kapacitet ikke er blevet betydeligt påvirket af pandemien. Pandemien har til gengæld påvirket forsvarets evne til at gennemføre øvelser som normalt og tvunget IDF-enheder til at skalere ned eller sågar aflyse øvelser.

– Nu er det anderledes. Nu kan vi igen afholde øvelser på en meget mere normal måde, siger Glasberg.


Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelDu er med til at betale PAs terrorløn til terroristerne som myrdede familien Fogel
Næste artikelTjekkiet åbnede ambassadekontor i Jerusalem
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise