IDF-chef Aviv Kohavi fik sit vaccine-stik december 2020. Snart vil alle i det israelske forsvar (IDF) være vaccineret. (Foto: IDF)

IDF: Vi er det første militær i verden med flokimmunitet

Over 80% af alle IDF-soldater er vaccineret og tallet stiger for hver dag.

Det israelske forsvar (IDF) har i dag bekendtgjort at vaccineprogrammet har formået at give IDF-tropperne flokimmunitet mod Corona. IDF er dermed den første militærstyrke i verden som har opnået det mål, skriver Times of Israel.

– Efter ti uger kan jeg hermed erklære at IDF er det første militær i verden som opnår flokimmunitet, siger generalmajor Itzik Turgeman.

Ifølge Turgeman er over 81% af alle IDF-soldater vaccineret, har været smittet af Corona, eller begge dele (Israel vaccinerer også tidligere Corona-smittede når der er gået mere end tre måneder efter de er blevet erklæret raske). I løbet af den næste uge forventes at tallet vil passere 85%. Der opnås flokimmunitet etter massevaccinering eller når tilstrækkeligt mange har udviklet antistoffer efter at være blevet smittet.

IDFs cheflæge, brigadegeneral Alon Glasberg, udtaler at flokimmunitet betyder at forsvaret kan vende tilbage til mere normale operationer, selv om soldaterne fortsat skal bruge maske, holde afstand og følge Corona-restriktioner i henhold til myndighedernes anvisninger.

– Men tingene ser langt mere positive ud end tidligere, udtaler han.

Siden Corona brød ud for et år siden, har IDF fastholdt at deres operative kapacitet ikke er blevet betydeligt påvirket af pandemien. Pandemien har til gengæld påvirket forsvarets evne til at gennemføre øvelser som normalt og tvunget IDF-enheder til at skalere ned eller sågar aflyse øvelser.

– Nu er det anderledes. Nu kan vi igen afholde øvelser på en meget mere normal måde, siger Glasberg.


Facebook
Twitter
Email
WhatsApp