Israelsk opfindelse gav blind mand synet tilbage

Da han tog bandagen af kunne han genkende familiemedlemmer og læse.
Professor Irit Bahar (t.v.) og dr. Gilad Litvin (t.h.) sammen med den 78-årige mand som har fået synet tilbage. (Foto: PRNewsfoto/CorNeat Vision)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

En 78-årig israelsk mand har fået synet tilbage efter han fik indopereret en kunstig hornhinde, skriver avisen Israel Hayom. Det medicinske gennembrud er udviklet af den israelske virksomhed CorNeat.

Hornhinden er den cirkulære, forreste del af bindevævshætten som danner øjets gennemsigtige ydervæg. Hvis hornhinden bliver skadet, revet eller ugennemsigtig kan det helt eller delvist svække. CorNeats kunstige hornhinde erstatter den skadet hornhinde og fæstner sig til øjenvæggen uden at være afhængig af donorvæv.

Den 78-årige mand som nu har fået synet tilbage var blind i 10 år. Da han tog bandagen af dagen efter operationen kunne han genkende familiemedlemmer og læse.

– Vi er stolte over at lede det spændende og meningsfulde projekt som uden tvivl vil påvirke livet for millioner af mennesker, siger professor Irit Bahar.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelIsrael vil sørge for at Holocaust-overlevende verden over får Corona-vaccine
Næste artikelSyrien: Israel har gennemført et kraftigt luftangreb
Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen indlæg at vise