Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israelsk opfindelse gav blind mand synet tilbage

Professor Irit Bahar (t.v.) og dr. Gilad Litvin (t.h.) sammen med den 78-årige mand som har fået synet tilbage. (Foto: PRNewsfoto/CorNeat Vision)

En 78-årig israelsk mand har fået synet tilbage efter han fik indopereret en kunstig hornhinde, skriver avisen Israel Hayom. Det medicinske gennembrud er udviklet af den israelske virksomhed CorNeat.

Hornhinden er den cirkulære, forreste del af bindevævshætten som danner øjets gennemsigtige ydervæg. Hvis hornhinden bliver skadet, revet eller ugennemsigtig kan det helt eller delvist svække. CorNeats kunstige hornhinde erstatter den skadet hornhinde og fæstner sig til øjenvæggen uden at være afhængig af donorvæv.

Den 78-årige mand som nu har fået synet tilbage var blind i 10 år. Da han tog bandagen af dagen efter operationen kunne han genkende familiemedlemmer og læse.

– Vi er stolte over at lede det spændende og meningsfulde projekt som uden tvivl vil påvirke livet for millioner af mennesker, siger professor Irit Bahar.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem