Israelsk opfindelse gav blind mand synet tilbage

Da han tog bandagen af kunne han genkende familiemedlemmer og læse.

Professor Irit Bahar (t.v.) og dr. Gilad Litvin (t.h.) sammen med den 78-årige mand som har fået synet tilbage. (Foto: PRNewsfoto/CorNeat Vision)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

En 78-årig israelsk mand har fået synet tilbage efter han fik indopereret en kunstig hornhinde, skriver avisen Israel Hayom. Det medicinske gennembrud er udviklet af den israelske virksomhed CorNeat.

Hornhinden er den cirkulære, forreste del af bindevævshætten som danner øjets gennemsigtige ydervæg. Hvis hornhinden bliver skadet, revet eller ugennemsigtig kan det helt eller delvist svække. CorNeats kunstige hornhinde erstatter den skadet hornhinde og fæstner sig til øjenvæggen uden at være afhængig af donorvæv.

Den 78-årige mand som nu har fået synet tilbage var blind i 10 år. Da han tog bandagen af dagen efter operationen kunne han genkende familiemedlemmer og læse.

– Vi er stolte over at lede det spændende og meningsfulde projekt som uden tvivl vil påvirke livet for millioner af mennesker, siger professor Irit Bahar.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)