Israel vil sørge for at Holocaust-overlevende verden over får Corona-vaccine

- For 80 år siden truede antisemitismens epidemi med at udslette det jødiske folk - der var ingen vaccine mod den. I dag har vi den store ære at give lidt tilbage til dem som overlevede infernoet og beskytte dem mod Corona-epidemien. Det er en moralsk forpligtelse som hver jøde bærer i sit hjerte: at vise Holocaust-overlevende at de aldrig vil være alene, skriver Israels minister for diaspora-anliggender Omer Yankelevitch på Twitter.

I år mindes Holocaust ofrene i skyggen af Corona med virtuelle ceremonier uden deltagere. (Foto: @fernando_stwart)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Israel vil sørge for at Holocaust-overlevende i Israel og i diasporaen får adgang til Corona-vaccinen, udtaler Israels ministerium for diaspora-anliggender, skriver avisen Jerusalem Post.

Den komplekse, internationale opgave er i skrivende stund i sin spæde start. Ministeren for diaspora-anliggender Omer Yankelevitch har bedt organisationen Shalom Corps om at koordinere de nødvendige bureaukratiske procedurer.

Organisationen har bedt flere store shippingvirksomheder med speciale i levering af medicinske produkter om at hjælpe med logistikken. Ministeriet for diaspora anliggender samarbejder med Israels sundhedsministerium om at koordinere operationen i i koordination med medicinalvirksomhederne Pfizer og Moderna som allerede levere Corona-vacciner verden over.

Den internationale opgave vil blive gennemført i vaccinationscentre i en række lande. Holocaust-overlevende som ikke kan forlade deres hjem, kan blive vaccineret af medicinsk personale og frivillige i hjemmet.

Ministeriet vil rekruttere jødiske filantroper til at finansiere operationen og vil bestille flere vacciner til Holocaust-overlevende for ikke at bruge af den kvote, der er tildelt Israel.

– Under den nuværende globale krise har vi mulighed for at støtte Holocaust-overlevende, hvis modstandsdygtighed fortsætter med at lede og inspirere menneskeheden til i dag. Det er vores kollektive forpligtelse at beskytte den skattede, men meget sårbare befolkningsgruppe i ånden af ​​gensidigt ansvar. Nu er tiden inde til at alle os, jødiske institutioner og ledere fra hele verden står sammen for at få operationen gennemført. Sammen kan vi sikre at Holocaust-overlevende vaccineres effektivt, uanset hvor i verden de lever, udtaler Yankelevitch.

– For 80 år siden truede antisemitismens epidemi med at udslette det jødiske folk – der var ingen vaccine mod den. I dag har vi den store ære at give lidt tilbage til dem som overlevede infernoet og beskytte dem mod Corona-epidemien. Det er en moralsk forpligtelse som hver jøde bærer i sit hjerte: at vise Holocaust-overlevende at de aldrig vil være alene, skriver Israels minister for diaspora-anliggender Omer Yankelevitch på Twitter.
.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)