(Foto: @fernando_stwart)

Israel vil sørge for at Holocaust-overlevende verden over får Corona-vaccine

Israel vil sørge for at Holocaust-overlevende i Israel og i diasporaen får adgang til Corona-vaccinen, udtaler Israels ministerium for diaspora-anliggender, skriver avisen Jerusalem Post.

Den komplekse, internationale opgave er i skrivende stund i sin spæde start. Ministeren for diaspora-anliggender Omer Yankelevitch har bedt organisationen Shalom Corps om at koordinere de nødvendige bureaukratiske procedurer.

Organisationen har bedt flere store shippingvirksomheder med speciale i levering af medicinske produkter om at hjælpe med logistikken. Ministeriet for diaspora anliggender samarbejder med Israels sundhedsministerium om at koordinere operationen i i koordination med medicinalvirksomhederne Pfizer og Moderna som allerede levere Corona-vacciner verden over.

Den internationale opgave vil blive gennemført i vaccinationscentre i en række lande. Holocaust-overlevende som ikke kan forlade deres hjem, kan blive vaccineret af medicinsk personale og frivillige i hjemmet.

Ministeriet vil rekruttere jødiske filantroper til at finansiere operationen og vil bestille flere vacciner til Holocaust-overlevende for ikke at bruge af den kvote, der er tildelt Israel.

– Under den nuværende globale krise har vi mulighed for at støtte Holocaust-overlevende, hvis modstandsdygtighed fortsætter med at lede og inspirere menneskeheden til i dag. Det er vores kollektive forpligtelse at beskytte den skattede, men meget sårbare befolkningsgruppe i ånden af ​​gensidigt ansvar. Nu er tiden inde til at alle os, jødiske institutioner og ledere fra hele verden står sammen for at få operationen gennemført. Sammen kan vi sikre at Holocaust-overlevende vaccineres effektivt, uanset hvor i verden de lever, udtaler Yankelevitch.

– For 80 år siden truede antisemitismens epidemi med at udslette det jødiske folk – der var ingen vaccine mod den. I dag har vi den store ære at give lidt tilbage til dem som overlevede infernoet og beskytte dem mod Corona-epidemien. Det er en moralsk forpligtelse som hver jøde bærer i sit hjerte: at vise Holocaust-overlevende at de aldrig vil være alene, skriver Israels minister for diaspora-anliggender Omer Yankelevitch på Twitter.
.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp