Search
Shlomo Sulayman, Israels ældste mand, døde søndag i en alder af 117 år. Ifølge familien døde han af Corona-ensomhed. (Foto @TheBelaaz)

Israels ældste mand er død i en alder af 117 år

Siden Corona-krisen brød ud måtte Shlomo Sulayman blive hjemme. Ifølge hans familie døde han af Corona-ensomhed.

Shlomo Sulayman, Israels ældste mand, døde søndag i en alder af 117 år, skriver avisen Yediot Ahronot, det rapporterer avisen Jerusalem Post.

Ifølge Hans barnebarn Gil Radia, var hans bedstefar frisk til det sidste – han var sund og aktiv. Sulayman levede hjemme til sin død. Men ensomheden forårsaget af Corona-krisen var uudholdelig for Israels ældste mand.

Sulaymans kone døde for flere år siden i en alder af 94 år, og han har siden boet alene. Siden Corona brød ud i Israel, var han begrænset til sit hjem og kunne ikke gå udenfor en dør.

– Det har skadet ham, sagde Radia.

Ifølge hans barnebarn gik Sulayman dagligt i synagogen – også da han var 116, men efter Corona-krisen brød ud tog isolationen og ensomheden livet af ham.

Ifølge Radia var hans bedstefars sind klart til det sidste, han var kendt for sit kendskab til Bibelen og sin daglige gang i synagogen. Folk kom hjem til Sulayman for at få gode råd om jødisk religion og lærdom. De gjorde som han fortalte dem, efter han havde undersøgt de hellige skrifter.

Hans barnebarn Gil Radia tilskriver Sulaymans lange levetid til fysisk aktivitet og undgå overspisning.

– Han var småspisende. Om morgenen spiste han et stykke brød med flødeost, til frokost spiste han enten kylling, fisk eller æg med ris og om aftenen en salat med et æg, sagde Radia.

Sulayman immigrerede til Israel i 1949 med sin kone og fire børn. Han boede sammen med sin familie i Netanya, efter sin værnepligt i den israelske hær (IDF) arbejdede han i landbrug.

Sulayman døde med sin familie ved sin side, han efterlod sig seks børn og snesevis af børnebørn, oldebørn og tipoldebørn.

Ifølge Yediot Ahronot blev Sulayman født i 1903 og var således ikke blot den ældste person i Israel, men også den ældste i verden.Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp