Israels ældste mand er død i en alder af 117 år

Siden Corona-krisen brød ud måtte Shlomo Sulayman blive hjemme. Ifølge hans familie døde han af Corona-ensomhed.

Shlomo Sulayman, Israels ældste mand, døde søndag i en alder af 117 år. Ifølge familien døde han af Corona-ensomhed. (Foto @TheBelaaz)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Shlomo Sulayman, Israels ældste mand, døde søndag i en alder af 117 år, skriver avisen Yediot Ahronot, det rapporterer avisen Jerusalem Post.

Ifølge Hans barnebarn Gil Radia, var hans bedstefar frisk til det sidste – han var sund og aktiv. Sulayman levede hjemme til sin død. Men ensomheden forårsaget af Corona-krisen var uudholdelig for Israels ældste mand.

Sulaymans kone døde for flere år siden i en alder af 94 år, og han har siden boet alene. Siden Corona brød ud i Israel, var han begrænset til sit hjem og kunne ikke gå udenfor en dør.

– Det har skadet ham, sagde Radia.

Ifølge hans barnebarn gik Sulayman dagligt i synagogen – også da han var 116, men efter Corona-krisen brød ud tog isolationen og ensomheden livet af ham.

Ifølge Radia var hans bedstefars sind klart til det sidste, han var kendt for sit kendskab til Bibelen og sin daglige gang i synagogen. Folk kom hjem til Sulayman for at få gode råd om jødisk religion og lærdom. De gjorde som han fortalte dem, efter han havde undersøgt de hellige skrifter.

Hans barnebarn Gil Radia tilskriver Sulaymans lange levetid til fysisk aktivitet og undgå overspisning.

– Han var småspisende. Om morgenen spiste han et stykke brød med flødeost, til frokost spiste han enten kylling, fisk eller æg med ris og om aftenen en salat med et æg, sagde Radia.

Sulayman immigrerede til Israel i 1949 med sin kone og fire børn. Han boede sammen med sin familie i Netanya, efter sin værnepligt i den israelske hær (IDF) arbejdede han i landbrug.

Sulayman døde med sin familie ved sin side, han efterlod sig seks børn og snesevis af børnebørn, oldebørn og tipoldebørn.

Ifølge Yediot Ahronot blev Sulayman født i 1903 og var således ikke blot den ældste person i Israel, men også den ældste i verden.Tidligere artikelTusinder evakueret efter brande under ekstrem varme
Næste artikelOver 20 EU-parlamentarikere i åbent brev til EU: – Stop finansiering af PA jihad-skolebøger
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.
Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)