Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

For første gang overgår Israel USA i daglige Corona- dødsfald pr. indbygger

Sundhedsminister Yuli Edelstein under sit besøg på Corona-afdeling på Yitzhak Shamir-sygehuset tidligere i sommer. (Foto: Det israelske sundhedsministerium)
Tal fra den israelske hærs taskforce viser landet står foran mange dagligt ny-smittede, embedsmænd advarer om længerevarende nedlukning.

For første gang overgår Israels daglige Corona-dødsfald pr. indbygger USA, udtaler den israelske hærs (IDF) taskforce i rapport, udgivet tirsdag morgen. Det skriver avisen Times of Israel.

Ifølge IDF’s taskforce som rådgiver sundhedsministeriet er smittetrykket i Israel fortsat det højeste i verden.

Ifølge data har Israels daglige Corona-dødsfald i løbet af den sidste uge ligget på 3,5 pr. million indbyggere, mens den i USA ligger på omkring 2,2 pr. million.

Israel ligger langt foran andre lande i dagligt ny-smittede pr. indbygger på grund af meget høj testrate, men selv med det in mente ligger Israel foran andre lande inkluderet i rapporten til sammenligning.

Israels Corona-dødsfald passerede 1.500 mandag aften, viser data fra sundhedsministeriet – over 500 israelere er døde inden for de seneste tre uger.

I skrivende stund er 1.507 israelere døde, samtidig fortsætter antallet af ny-smittede og alvorligt syge patienter med at stige, det samme gør procentandelen af positive Corona-tests.

I alt er 233.554 israelere blevet smittet siden Corona-krisen brød ud, 65.025 er aktive tilfælde, heraf er 755 personer alvorligt syge, hvoraf 207 er lagt i respirator, 283 i moderat tilstand.

Grundet Yom Kippur fasten mellem søndag og mandag var antallet af tests meget lav mandag med kun 8.105, sammenlignet med omkring 50.000-60.000 daglige tests i løbet af den sidste uge. Procentandelen af ​​positive tests er fortsat stigende og lå på 14,8 procent mandag.

Sundhedsminister Yuli Edelstein udtalte tirsdag, at han forventer nedlukningen af landet vil varer længere end planlagt og at samfundet vil blive lukket meget langsomt op – i modsætning til den første nedlukning, hvor meget tyder på at det gik alt for hurtigt.

– Der er ikke en chance for at nedlukningen stopper om halvanden uge efter helligdagen Simhat Torah. Vi vil under ingen omstændigheder sige om ti dage, at nu åbner samfundet op igen, siger sundhedsministeren til KAN.

– Vi har lært lektien efter første Corona-bølge, og denne gang vil åbningen af samfundet ske gradvist og ansvarligt, sagde Edelstein.

Ifølge N-12 mener premierminister Benjamin Netanyahu, at nedlukningen bør forlænges og varer omkring en måned i et forsøg på at dæmme op for det stigende Corona-udbrud.

Sundhedsministeriets generaldirektør Chezy Levy og hans stedfortræder Itamar Grotto, har udtalt, at de ikke mener, at Israel vil have Corona-udbruddet under kontrol den 11. oktober, og forventer at nedlukningen skal forlænges.

I en erklæring fra Netanyahus kontor var listet flere emner som skal drøftes, når Corona-kabinettet mødes onsdag. Øverst på listen er forberedelse i sundhedssystemet til at kunne behandle 1.500 alvorligt syge Corona-patienter inden 1. oktober.

Corona-kabinettet vil også diskutere en gradvis genåbning af samfundet, status på vaccineudvikling/indkøb af vaccine, brug af hurtig tests, forhøjelse af bøder og sanktioner mod dem som ikke overholder restriktionerne, fortsat brug af digitale værktøjer i kampen mod pandemien, en fokuseret kampagne for at få flere israelere til at bruge mundbind/maske og opretholde social distancering, undervisningssystemet, planer for at åbne skoler op igen og hjælpeprogrammer til de ældre.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem