Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Præsindent Rivlin opfordrer jøder verden over til at tænde Kippur-mindelys for Corona-ofrene

Israels præsident Reuven Rivlin (foto: 24nyt.dk)
Israels præsident Reuven Rivlin (foto: 24nyt.dk)
Præsidenten har udgivet særlig bøn til minde om de mere end 1.400 israelere som er døde af og tilføjer at der ikke er gjort nok for at redde dem.

Forud for Yom Kippur fasten (læs mere om fastedagen her) har Israelsk præsident Reuven Rivlin opfordret jøder verden over til at tænde et ekstra mindelys til minde om de mere end 1.400 israelere som er døde af Corona.

Mange jøder tænder et mindelys (ner neshamah – læs mere om det her) under Yom Kippur til minde om deres afdøde forældre.

Præsidenten har også udgivet en særlig bøn til minde om ofrene, hvori han blandt andet siger at der ikke var gjort nok for at redde dem. Læs bønnen her på engelsk i avisen Times of Israel.

– Corona-pandemien og dens ofre har fået mig til at tænke på dem, der har mistet deres liv af den usynlige dødsengel, der gør sit forfærdelige arbejde med at tage liv på isolerede patientstuer, uden deres familie kan sige et sidste farvel, give dem et sidste knus, holde deres hånd eller kærtegne deres ansigt, sagde Rivlin i sit videoklip på hebraisk.

– Til de kære, mere end tusind ofre, har jeg besluttet at dedikere en bøn og tænde et lys til minde om dem, sagde præsidenten.



Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem