Flere Corona-restriktioner indført i Israel

1.090 smittede i løbet af 24 timer - ny rekord siden Corona brød ud.
Hospitalerne i Israel er yderst overbelastede af Corona-krisen. (Foto: MDA)
ISRAEL ER UNDER ANGREB!
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr). 

Fredag ​​morgen trådte restriktioner mod indendørs begivenheder med mere end 20 personer i kraft. Det sker efter det israelske sundhedsministerium meddelte at det hidtil højeste antal smittede inden for et døgn var konstateret siden Corona brød ud i Israel, det skriver avisen Times of Israel.

De nye restriktioner blev godkendt af kabinettet torsdag aften. Restriktionerne betyder at der ikke må være mere end 20 personer i i lukkede rum – også i private hjem. I synagoger, festlokaler, barer og klubber må der maksimalt være 50 personer.

Beslutningen om eventuelle restriktioner på restauranter blev udsat med nogle dage grundet uoverensstemmelser mellem sundheds- og finansministeriet.

Fredag morgen meddelte Sundhedsministeriet om 1.090 nye Corona-smittede i løbet af 24 timer, det højeste antal siden Corona brød ud i Israel.

I skrivende stund er 325 personer døde af Corona, 70 personer er i alvorlig tilstand, heraf er 27 lagt i respirator og 67 er moderat syge.

Ifølge Sundhedsministeriet har der indtil videre været 27.542 smittede, heraf er 9.618 aktive, 17.599 personer er raskmeldt.

Premierminister Benjamin Netanyahu og sundhedsminister Yuli Edelstein annoncerede de nye restriktioner under pressekonference torsdag aften. Netanyahu sagde blandt andet: “Virussen er her stadig i stor stil. Udfordringen er ikke let og kampen mod Corona vil tage tid. Med det nuværende tempo vil det, der synes [som] rimelige [tal], blive til titusindvis smittede. Vi kan ikke [tillade os] at komme dertil.”

Netanyahu sagde også at han var opmærksom på at holde økonomien i gang, men at det skulle gøres med respekt for virussen og sammenlignede den nødvendige politik med ”at spille harmonika” – undertiden åbnes og lukkes den efter behov.

– Vi leder altid efter den rette balance mellem virussen og økonomien. Det er nemmest at lade tingene være som de er. Alt er åbent og alle er glade, men gør vi det, vil vi meget hurtigt miste kontrollen, sagde Netanyahu.

Netanyahu sagde også at der var sket en stigning på 50 procent i antallet af alvorlige Corona-syge siden begyndelsen af ​​ugen, og afviste kritikken fra dem som ikke mener der er mange alvorligt syge Corona-patienter.

– Vi er nødt til at vende tilbage til vores restriktive politik for at flade kurven ud, sagde Netanyahu.

Det israelske politi meddelte torsdag at de er klar til at intensivere håndhævelsen af ​​regler for afstand mellem folk fra weekenden og vil lancere en håndhævelseskampagne med fokus på festlokaler.

Selvom regeringen har begrænset sammenkomster, lukket områder ned med mange smittede og genindført den kontroversielle overvågning fra Shin Bet i kampen mod Corona-spredning, har man indtil videre valgt ikke at genindføre landsdækkende nedlukning grundet de alvorlige økonomiske konsekvenser det vil have for det israelske samfund.

Israel formåede at nedbringe antallet af daglige smittede til et lavt to-cifret antal i maj, efter flere ugers landsdækkende nedlukning. Siden genåbningen af ​​økonomien er antallet af smittede imidlertid steget.

Læs MIFF’s artikler om Corona i Israel her.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelBilledet som vækker stærke reaktioner i Israel
Næste artikelMyten om ‘annektering’
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise