Search
Hospitalerne i Israel er yderst overbelastede af Corona-krisen. (Foto: MDA)

Flere Corona-restriktioner indført i Israel

1.090 smittede i løbet af 24 timer - ny rekord siden Corona brød ud.

Fredag ​​morgen trådte restriktioner mod indendørs begivenheder med mere end 20 personer i kraft. Det sker efter det israelske sundhedsministerium meddelte at det hidtil højeste antal smittede inden for et døgn var konstateret siden Corona brød ud i Israel, det skriver avisen Times of Israel.

De nye restriktioner blev godkendt af kabinettet torsdag aften. Restriktionerne betyder at der ikke må være mere end 20 personer i i lukkede rum – også i private hjem. I synagoger, festlokaler, barer og klubber må der maksimalt være 50 personer.

Beslutningen om eventuelle restriktioner på restauranter blev udsat med nogle dage grundet uoverensstemmelser mellem sundheds- og finansministeriet.

Fredag morgen meddelte Sundhedsministeriet om 1.090 nye Corona-smittede i løbet af 24 timer, det højeste antal siden Corona brød ud i Israel.

I skrivende stund er 325 personer døde af Corona, 70 personer er i alvorlig tilstand, heraf er 27 lagt i respirator og 67 er moderat syge.

Ifølge Sundhedsministeriet har der indtil videre været 27.542 smittede, heraf er 9.618 aktive, 17.599 personer er raskmeldt.

Premierminister Benjamin Netanyahu og sundhedsminister Yuli Edelstein annoncerede de nye restriktioner under pressekonference torsdag aften. Netanyahu sagde blandt andet: “Virussen er her stadig i stor stil. Udfordringen er ikke let og kampen mod Corona vil tage tid. Med det nuværende tempo vil det, der synes [som] rimelige [tal], blive til titusindvis smittede. Vi kan ikke [tillade os] at komme dertil.”

Netanyahu sagde også at han var opmærksom på at holde økonomien i gang, men at det skulle gøres med respekt for virussen og sammenlignede den nødvendige politik med ”at spille harmonika” – undertiden åbnes og lukkes den efter behov.

– Vi leder altid efter den rette balance mellem virussen og økonomien. Det er nemmest at lade tingene være som de er. Alt er åbent og alle er glade, men gør vi det, vil vi meget hurtigt miste kontrollen, sagde Netanyahu.

Netanyahu sagde også at der var sket en stigning på 50 procent i antallet af alvorlige Corona-syge siden begyndelsen af ​​ugen, og afviste kritikken fra dem som ikke mener der er mange alvorligt syge Corona-patienter.

– Vi er nødt til at vende tilbage til vores restriktive politik for at flade kurven ud, sagde Netanyahu.

Det israelske politi meddelte torsdag at de er klar til at intensivere håndhævelsen af ​​regler for afstand mellem folk fra weekenden og vil lancere en håndhævelseskampagne med fokus på festlokaler.

Selvom regeringen har begrænset sammenkomster, lukket områder ned med mange smittede og genindført den kontroversielle overvågning fra Shin Bet i kampen mod Corona-spredning, har man indtil videre valgt ikke at genindføre landsdækkende nedlukning grundet de alvorlige økonomiske konsekvenser det vil have for det israelske samfund.

Israel formåede at nedbringe antallet af daglige smittede til et lavt to-cifret antal i maj, efter flere ugers landsdækkende nedlukning. Siden genåbningen af ​​økonomien er antallet af smittede imidlertid steget.

Læs MIFF’s artikler om Corona i Israel her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp