800 nye Corona-smittede i løbet af ugen

Efter periode med faldende smittetryk i Israel, stiger det igen. Sundhedssystemet er ikke gearet til en kombineret bølge af Corona og influenza, siger tidligere administrerende direktør på Shaare Zedek Medical Center professor Jonathan Halevi.
Hospitalerne i Israel er yderst overbelastede af Corona-krisen. (Foto: MDA)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Stigningen i antal Corona-smittede fortsætter, alene i løbet af ugen er der kommet 800 nye tilfælde. Tallene bekymre myndighederne, fordi de ligner stigningen da pandemien brød ud i Israel for omtrent tre måneder siden. I går skete den største stigning siden april med 214 nye smittede på en dag, skriver israelske nyheder – N12

Premierminister Benjamin Netanyahu advarede om at hvis det fortsætter i det tempo, vil man være nødsaget til at lukke samfundet ned igen.

Den nu afgående direktør for sundhedsministeriet Moshe Bar Siman-Tov er bekymret for, at der om en måned vil være mange alvorligt syge Corona-patienter.

I skrivende stund er byerne Rahat, Khura og Arba i Negev defineret som epicentre -her er smitten størst. Ifølge det nationale informationscenter for bekæmpelse af Corona er håndhævelse nødvendig i de pågældende byer. Jerusalem, Tel Aviv, Bnei Brak, Safed og Eilat, ligger lavere på listen, men også der ses en stigning i antal smittede og der opfordres til at foretage flere Corona-test i de byer.

– Anden bølge skal tages i de rette proportioner. Ti dage efter stigningen i antal smittede, er antallet af Corona-patienter i respirator næsten ikke steget. Den åbenlyse konklusion er at de fleste smittede enten ikke smitter i høj grad eller overhovedet ikke, sagde tidligere administrerende direktør på Shaare Zedek Medical Center professor Jonathan Halevi i et interview til israelsk militær-radio, Galei Tzahal fredag.

-Sundhedssystemet er bedre rustet til anden bølge. Vi har fordoblet antallet af respiratorer siden pandemien brød ud. Men vi er ikke gearet til en kombineret bølge af Corona og influenza, sagde Halevi.

Vedrørende skandalen omkring vicegeneraldirektøren i sundhedsministeriet som havde givet forretningsmand særlig tilladelse til ikke at gå i 14 dages karantæne efter han kom hjem til Israel fra udlandet, sagde Halevi: – Det er bekymrende at tiden går uden han kommer med sin version af sagen, men han kan have sine grunde.

Ifølge data frigivet af sundhedsministeriet i går aftes, blev der registreret 214 nye smittede i løbet af et døgn. Antallet af nye smittetilfælde var 175 dagen før. Det seneste døgn er der ikke registreret nye Corona-dødsfald. En ny patient er blevet lagt i respirator så antallet nu er steget til 24. Tel Aviv er fortsat byen hvor flest smittetilfælde er blevet registreret de seneste dage – 92 nye smittede inden for de seneste tre dage.

Opdatering: Netanyahu har netop besluttet at israelere som vender hjem efter udenlandsrejse, udover 14 dages karantæne også skal skrive under på at de ikke vil bruge offentlig transport i løbet af deres karantæne.

Læs flere af MIFFs artikler om Corona i Israel her.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelFor første gang indgår Sverige og Israel aftale om forskning og udvikling
Næste artikelIsraelerne som trodser Corona og går ind i restaurantbranchen
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise