Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

800 nye Corona-smittede i løbet af ugen

Hospitalerne i Israel er yderst overbelastede af Corona-krisen. (Foto: MDA)
Efter periode med faldende smittetryk i Israel, stiger det igen. Sundhedssystemet er ikke gearet til en kombineret bølge af Corona og influenza, siger tidligere administrerende direktør på Shaare Zedek Medical Center professor Jonathan Halevi.

Stigningen i antal Corona-smittede fortsætter, alene i løbet af ugen er der kommet 800 nye tilfælde. Tallene bekymre myndighederne, fordi de ligner stigningen da pandemien brød ud i Israel for omtrent tre måneder siden. I går skete den største stigning siden april med 214 nye smittede på en dag, skriver israelske nyheder – N12

Premierminister Benjamin Netanyahu advarede om at hvis det fortsætter i det tempo, vil man være nødsaget til at lukke samfundet ned igen.

Den nu afgående direktør for sundhedsministeriet Moshe Bar Siman-Tov er bekymret for, at der om en måned vil være mange alvorligt syge Corona-patienter.

I skrivende stund er byerne Rahat, Khura og Arba i Negev defineret som epicentre -her er smitten størst. Ifølge det nationale informationscenter for bekæmpelse af Corona er håndhævelse nødvendig i de pågældende byer. Jerusalem, Tel Aviv, Bnei Brak, Safed og Eilat, ligger lavere på listen, men også der ses en stigning i antal smittede og der opfordres til at foretage flere Corona-test i de byer.

– Anden bølge skal tages i de rette proportioner. Ti dage efter stigningen i antal smittede, er antallet af Corona-patienter i respirator næsten ikke steget. Den åbenlyse konklusion er at de fleste smittede enten ikke smitter i høj grad eller overhovedet ikke, sagde tidligere administrerende direktør på Shaare Zedek Medical Center professor Jonathan Halevi i et interview til israelsk militær-radio, Galei Tzahal fredag.

-Sundhedssystemet er bedre rustet til anden bølge. Vi har fordoblet antallet af respiratorer siden pandemien brød ud. Men vi er ikke gearet til en kombineret bølge af Corona og influenza, sagde Halevi.

Vedrørende skandalen omkring vicegeneraldirektøren i sundhedsministeriet som havde givet forretningsmand særlig tilladelse til ikke at gå i 14 dages karantæne efter han kom hjem til Israel fra udlandet, sagde Halevi: – Det er bekymrende at tiden går uden han kommer med sin version af sagen, men han kan have sine grunde.

Ifølge data frigivet af sundhedsministeriet i går aftes, blev der registreret 214 nye smittede i løbet af et døgn. Antallet af nye smittetilfælde var 175 dagen før. Det seneste døgn er der ikke registreret nye Corona-dødsfald. En ny patient er blevet lagt i respirator så antallet nu er steget til 24. Tel Aviv er fortsat byen hvor flest smittetilfælde er blevet registreret de seneste dage – 92 nye smittede inden for de seneste tre dage.

Opdatering: Netanyahu har netop besluttet at israelere som vender hjem efter udenlandsrejse, udover 14 dages karantæne også skal skrive under på at de ikke vil bruge offentlig transport i løbet af deres karantæne.

Læs flere af MIFFs artikler om Corona i Israel her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem