Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Kraftig stigning i nye Corona-tilfælde

De sidste 48 timer har der været mange nye påviste Corona-tilfælde. (Illustrasjonsfoto: Magen David Adom)
Sundhedsmyndighederne i Israel advarer om at pandemien langt fra er over.

Israelske sundhedsmyndigheder rapporterede torsdag om en dramatisk stigning i nye påviste tilfælde af Corona i Israel, med 64 nye smittede i løbet af 24 timer. Det er den største stigning i flere uger, skriver Yedioth Ahronot.

– Der har været en relativ uvant øgning i antallet af smittede i løbet ad de sidste 48 timer. Sundhedsministeriet opfordrer endnu en gang offentligheden til at tage ansvar og overholde retningslinjerne, udtaler Sundhedsministeriet.

Onsdag åbnede restauranter, barer, hoteller, svømmehaller og andre industrier op igen i Israel, blot få timer efter myndighederne havde lettet på restriktionerne. De var nogle af de seneste industrier til at åbne op igen efter nedlukningen. Myndighederne advarer folk mod at tro det betyder at virussen nu er forsvundet.

– Følelsen af at Corona er et overstået kapitel er en fejl. Bliv ikke for selvsikre, er de israelske sundhedsmyndigheders klare opfordring.

Siden Corona-udbruddet begyndte er 16.872 personer blevet smittet i Israel, men de aller fleste er blevet raskmeldt igen. Der er kun i underkanten af 2000 personer som fortsat er syge. Af dem er 37 i alvorlig tilstand, 36 af dem ligger i respirator. Tilstanden er moderat hos 35 af de smittede, mens resten har milde symptomer.

I skrivende stund er 284 personer døde af Corona i Israel.

Flere af de nye smittetilfælde de sidste dage er sket efter smitten har spredt sig på flere skoler.

Sådan så det ud i aftes i Tel Aviv efter barer og restauranter åbnede op igen:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem