Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Medicinsk mirakel: – Jeg følte ingen smerte

Et røntgenbillede af skaden på den 46-årige. Jernstangen gik lige gennem hovedet. (Foto: Haddash)
Utroligt nok lykkedes det lægerne i Jerusalem at redde Kamel Abdel Rahmans liv.

For fire uger siden besøgte 46-årige Kamel Abdel Rahman byggepladsen hvor familien bygger en ny lejlighed. Der var han uheldig og faldt ned fra anden sal. Han faldt på armeringsjernet som gik gennem hans hoved.

-Jeg kunne ikke bevæge mig, så jeg råbte efter hjælp – jeg skreg. Jeg var ved bevidsthed og kunne slet ikke føle nogen smerte. Jeg ved ikke hvordan jeg skal forklare det, sagde Rahman i et interview med Jerusalem Post.

Familiemedlemmer som var på byggepladsen løb hen til ham, for at se hvad der var sket. Synet af ham med en jernstang gennem hovedet var et chok.

-Jeg kunne se chokket i deres ansigter og jeg hørte skrig. Så indså jeg at det var alvorligt, siger den 46-årige mand om den dramatiske begivenhed.

Familien ringede til ambulancetjenesten Magen David Adom som ankom hurtigt, men da de ankom var Rahmans tilstand allerede forværret. Dr. Samuel Moscovici, en af ​​de største neurokirurger på Hadassah Ein Kerem Hospital i Jerusalem, var klar til at byde patienten velkommen.

-Da jeg ankom til traumeværelset så jeg en mand med en jernstang gennem hovedet. Den gik lige igennem fra den ene side til den anden. Efter at have sørget for at patienten trak vejret, udførte vi forskellige test for at bestemme hvor stangen var, hvad den havde ramt og om den kunne fjernes, siger Moscovici.

Kamel Abdel Rahman (t.v.) med Samuel Moscovici, lægen som reddede hans liv. (Foto: Hadassah)

Heldigvis viste det sig at jernstangen havde ramt mellem to vigtige arterier som leverer blod til hjernen og det så ikke ud til at de var blevet beskadiget. Lægerne var stadig bekymrede for at der kunne være et brud i arterien som de ikke kunne så, fordi jernstangen blokerede for deres syn. Hvis armeringsjernet blev fjernet og arterien ville begynde at bløde, ville manden dø med det samme.

-Vi analyserede skaden i timevis og fik herefter fjernet jernstangen meget forsigtigt fra hans hoved, forklarer Moscovici.

Yderligere undersøgelser viste at en af arterierne i hans hjerne var beskadiget. Efter en ny operation som tog ti timer, blev skaden på arterien repareret. Lægerne var optimistiske, men vidste ikke om patienten ville komme til at lide af senskader.

Ved hvad der må betgens som et mirakel vågnede Rahman op, han viste positive vitale tegn og alt fungerede som det skulle. Sidste uge blev han udskrevet fra hospitalet

-Jeg har ikke ord til at beskrive det. De reddede min evne til at tale og gå. De reddede mit liv, siger Rahman om lægerne på hospitalet i Jerusalem.Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem