Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israelsk teknologi beskytter Corona-patienter i respirator mod komplikationer

Israelske Hospitech har udviklet en teknologi som hjælper patienter i respirator med at undgå livsfarlige komplikationer. (Foto: Hospitech)
Teknologien var allerede i brug i Kina før Corona-udbruddet og derfor var hospitalerne klar til at give patienter i respirator en forbedret behandling.

Israelsk startup virksomhed har udviklet en teknologi som hjælper med at beskytte Corona-patienter i respirator mod livsfarlige komplikationer som ofte opstår hos patienter som ligger i respirator igennem længere tid, skriver Jerusalem Post.

Corona-udbruddet har forårsaget en stigning i antal patienter som lægges i respirator. Corona-patienter som rammes af et svært forløb og bliver kritisk syge, kan komme til at ligge i respirator i flere uger. Det forårsager ofte alvorlige komplikationer, eksempelvis lungebetændelse og skader i luftrøret.

Hospitech i byen Kfar Saba har i flere år arbejdet på at udvikle en teknologi som kan forbygge komplikationerne hos patienter i respirator. Hospitech Respiration har opnået rigtig gode resultater certificeret ved kliniske forsøg og undersøgelser udført i flere lande, forklarede virksomhedens administrerende dirketør, Yoav Venkert til Jerusalem Post.

Flere hospitaler i Kina havde allerede taget teknoloigen i brug inden Corona-udbruddet startede i Wuhan. Derfor kunne det medicinske personale på hospitalerne tage teknologien i brug med det samme efter Corona-udbruddet begyndte.

-Det var første gang vores teknologi blev brugt til behandling af Corona-patienter, forklarede Venkert.

Virksomheden blev etableret for ca. ti år siden og til at starte med producerede de maskiner som sikrer effektiv forsegling af luftrøret og forhindrer lækage af sekret fra mundhulen til lungerne som kan forårsage lungeinfektioner og Ventilator Associated Pneumonia (VAP) hos patienter som ligger i respirator

Det er afgørende at luftrøret er forseglet, derfor kan et for stort pres skade luftrøret. Hospitech Respiration hjælper læger og sygeplejersker med at sikre at den særlige ballon som bruges rundt om røret inde i patientens luftrør, bruger det minimale tryk der kræves for at forsegle luftrøret mod lækage.

-Statistikker viser at i Israel udvikler ca. 25% af de intuberede patienter VAP, lignende tal, hvis ikke højere er registreret i Europa og Kina. I USA er antallet lidt lavere, men der er også et problem i forbindelse med indberetning af problemet for at bevare hospitalernes omdømme. Vores nyeste fuldautomatiske enhed AnapnoGuard, overvåger konstant luftrøret, så det er forseglet og justerer trykket, så det er ved det lavest mulige tryk, samtidigt fjerner enheden også eventuel sekret. Undersøgelser vi har foretaget i Israel og Europa viser, at antallet af patienter som udviklede komplikationer faldt markant. I Israel faldt det fra 26% til 7% og fra over 30% til under 15% i Italien, sagde Venkert

Hospitech tilbyder også en anden teknologi som hjælper medicinsk personale med at justere trykket på forseglingsballonen ved intubering af patienter. Enheden ligner en sprøjte med en digital skærm som minder om et manometer, det er til engangsbrug og stk. prisen er ca. 120 kr.

-Før Corona-udbruddet, solgte vi ca. 20.000-30.000 af dem om måneden, nu sælger vi 40.000. Instrumentet er nyttigt, fordi der er flere intuberede patienter nu og de fleste læger og sygeplejersker har forskellig specialisering. De er blevet overført til afdelinger som tager sig af Corona-patienter og derfor har de ikke samme erfaring med at lægge patienter i respirator, sagde Venkert.

AnapnoGuard var allerede godkendt i Israel, USA og Europa inden Corona-udbruddet og var allerede ved at blive udbredt. Fem hospitaler i Israel bruger allerede instrumentet, heriblandt Sheba og Rambam. I et forsøg på at hjælpe med nødsituationen har virksomheden besluttet at give instrumentet gratis til hospitaler.

Venkert påpegede dog, at det er for tidligt at vurdere resultaterne med instrumentet på Corona-patienter.

-Tallene er for små og mange faktorer spiller ind på hver Corona-patient. Vi får meget positive tilbagemeldinger fra hospitalerne, instrumentet reducerer det medicinske personales udsættelse for smitte fra patienterne, behovet for interaktion og letter deres arbejdsbyrde.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem