Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Knesset har godkendt Corona-lukning fra i dag kl. 19

Israels premierminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Haim Zach)
Efter antal smittede og døde er steget i dag, indføres yderligere foranstaltninger for at undgå Corona-spredning i løbet af Pesach.

Regeringen har vedtaget flere foranstaltninger, skriver Jerusalem Post.

Fra i aften kl. 19.00 og frem til fredag kl. 19 kan israelere ikke rejse mellem byerne og fra kl. 15 i morgen og frem til torsdag kl. 07, må de ikke gå mere end 100 meter væk fra deres hjem.

Derudover opdeles Jerusalem i syv bydele og trafikken mellem dem vil blive begrænset til akut kørsel.

Fra søndag bliver det også lovpligtigt for alle at bære maske uden for hjemmet.

De vidtgående foranstaltninger indføres efter antallet af smittede i skrivende stund er steget til 9.003 og 60 personer er døde. 153 er i alvorlig tilstand, hvoraf er 113 er lagt i respirator.

I løbet af natten besluttede Knesset at tilføre ca. yderligere 16 mia. shekel til Bituah Leumi (National Insurance Institute). Der overføres også yderligere 40 mia. shekel til regeringens økonomiske hjælpe-pakke, hvoraf 8 mia. shekel skal bruges som lån til små virksomheder, som er havnet i en alvorlig økonomisk krise.

For at få de nye økonomiske tiltag på plads, måtte finansudvalget ændre loven om statsøkonomi.

Mandag aften sagde Netanyahu at fejring af Purim i høj grad var med til at sprede Corona og bad om, at befolkningen overholder foranstaltningerne som nu er indført i forbindelse med fejring af Pesach.

-Hver familie vil have deres Pesach-Seder aften alene og kun fejre med deres kernefamilie, understregede Netanyahu.

Netanyahu fortalte at sundhedsministeriet ser en afmatning i Corona-spredningen og at der er “positive tegn ude i horisonten” og der “lægges planer for at begynde en gradvis genåbning af samfundet” efter Pesach.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem