Østrigs kansler: – Netanyahu vækkede mig for faren ved Corona

Sebastian Kurz roser den israelske premierminister Benjamin Netanyahu for at have advaret tidligt mod Corona.

Østrigs kansler Sebastian Kurz. (Foto: Skærmdump fra BILD-interview)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Fredag ​​den 20. marts blev den østrigske kansler Sebastian Kurz interviewet af det tyske magasin Bild.

Journalisten spurgte Kurz hvorfor Østrig var hurtigere med at reagere med strenge tiltag mod Corona-smitten tidligere end for eksempel Tyskland. Hvad er forklaringen på at EU-landene reagerer så forskelligt?

Kurz begyndte med at påpege at landene har været i forskellige situationer, smittefaren som især kom fra Italien udviklede sig forskelligt. Østrig, Schweiz og det sydlige Frankrig blev især udsat på grund af den geografiske nærhed.

-Det er også sådan, takket være Gud, at Bibi [Benjamin] Netanyahu kontaktede mig for et stykke tid siden og spurgte, hvad der skete i Europa. Vågn op og gør noget! [advarede den israelske premierminister]. Det var en samtale som vækkede mig, og siden da har jeg talt med flere ledere i Asien som har oplevet dette. Jeg indså hurtigt at vi måtte handle, vi måtte handle hurtigt og konsekvent, sagde Kurz.

I et tv-interview lørdag den 21. marts sagde Netanyahu at Corona kan blive den største trussel mod menneskeheden siden Middelalderen. Premierministeren antydede at 60-80 pct. af befolkningen kan blive smittet i flere lande, og at dødstallene vil svinge mellem 1 og 4 pct. af de smittede.

-Lande som ikke lukkede deres grænser da Corona begyndte at sprede sig fra Kina, er på randen til at miste kontrollen, sagde Netanyahu.

Israel var tidligt ude og lukkede sine grænser og indførte karantæne for folk som kom hjem fra udlandet, og landet er derfor “i en meget bedre situation”, ifølge Netanyahu. Alligevel antydede premierministeren at Israel potentielt kan få “titusindvis af døde”. “Dette er ikke opspin,” tilføjede han.

Lørdag den 21. marts kom der meldinger om det første israelske offer for Corona. Der var en 88 år gammel mand som havde overlevet Holocaust.

I skrivende stund er der 1238 bekræftede Corona-smittede i Israel.

Tidligere artikelIransk stor-ayatollah nægter at have godkendt brug af israelsk Corona-vaccine
Næste artikelIsrael er verdens 14. lykkeligste land
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.