1000 israelske backpackere strandet i Peru

Nu vil myndighederne flyve dem hjem til Israel på statens regning.
Backpacking er populært i Peru. Corona-krisen har medført at mange backpackere er strandet i landet. (Foto: Geraint Rowland)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Efter Peru lukkede sine grænser grundet Corona-krisen er omkring 1.000 israelere strandet i det sydamerikanske land. Nu ønsker de israelske myndigheder at flyve de strandede turister hjem – på statens bekostning.

Udenrigsminister Yisrael Katz meddelte tirsdag aften at der er indgået et samarbejde med det israelske flyselskab El Al og at det første fly vil flyve fra Israel med retning mod Peru torsdag morgen, skriver Ha’aretz.

Det israelske udenrigsministerium vil koordinere aktionen i samarbejde med de peruvianske myndigheder, da landets lufthavne nu er lukket.

Katz meddelte også, at der arbejdes på at bruge flere fly for at hente de strandede israelere hjem. Katz udtaler at det er en del af statens job at bringe sine borgere hjem i en tid med national krise. Han takkede også El Al for samarbejdet.

De fleste israelere som nu er strandet i Peru var i landet under deres backpacking ferie efter endt militærtjeneste i IDF. Det er meget almindeligt at unge israelere tager på backpacking ferie og månedslange eventyr efter tiden i det israelske forsvar. De mest populære destinationer er Sydamerika og Østasien.

Da Peru efter kort tid lukkede grænserne, strandede mange mennesker i landet. Der er indført udgangsforbud i landet og politi og soldater patruljerer gaderne.

Hjemme i Israel har de mange nervøse forældre bedt myndighederne om hjælp. Nu ser det ud til de får den hjælp de har bedt om.

Tomer Moshayev er en af mange hundreder af israelere strandet i Peru. (Foto: Privat)
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelMIFFs landsmøde bliver udsat til november og flyttes fra Bergen til Stavanger
Næste artikelStigende behov for hjælp til fattige israelere i takt med Corona-krisen vokser
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise