Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

1000 israelske backpackere strandet i Peru

Backpacking er populært i Peru. Corona-krisen har medført at mange backpackere er strandet i landet. (Foto: Geraint Rowland)
Nu vil myndighederne flyve dem hjem til Israel på statens regning.

Efter Peru lukkede sine grænser grundet Corona-krisen er omkring 1.000 israelere strandet i det sydamerikanske land. Nu ønsker de israelske myndigheder at flyve de strandede turister hjem – på statens bekostning.

Udenrigsminister Yisrael Katz meddelte tirsdag aften at der er indgået et samarbejde med det israelske flyselskab El Al og at det første fly vil flyve fra Israel med retning mod Peru torsdag morgen, skriver Ha’aretz.

Det israelske udenrigsministerium vil koordinere aktionen i samarbejde med de peruvianske myndigheder, da landets lufthavne nu er lukket.

Katz meddelte også, at der arbejdes på at bruge flere fly for at hente de strandede israelere hjem. Katz udtaler at det er en del af statens job at bringe sine borgere hjem i en tid med national krise. Han takkede også El Al for samarbejdet.

De fleste israelere som nu er strandet i Peru var i landet under deres backpacking ferie efter endt militærtjeneste i IDF. Det er meget almindeligt at unge israelere tager på backpacking ferie og månedslange eventyr efter tiden i det israelske forsvar. De mest populære destinationer er Sydamerika og Østasien.

Da Peru efter kort tid lukkede grænserne, strandede mange mennesker i landet. Der er indført udgangsforbud i landet og politi og soldater patruljerer gaderne.

Hjemme i Israel har de mange nervøse forældre bedt myndighederne om hjælp. Nu ser det ud til de får den hjælp de har bedt om.

Tomer Moshayev er en af mange hundreder af israelere strandet i Peru. (Foto: Privat)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem