Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Corona-frygt lukker Auschwitz for besøgende

Indgang til dødslejren Auschwitz i Polen. (Foto: @AuschwitzMuseum)
Auschwitz-Birkenau er indtil videre lukket for besøgende frem til 25 marts. March of the Living allerede udsat.

Frygten for Corona har også fået konsekvenser for den tidligere nazistiske dødslejr, Auschwitz-Birkenau som indtil videre er lukket ned for besøgende frem til 25. marts, skriver Times of Israel.

Nedlukning sker efter den polske regering besluttede at lukke alle museer, kulturelle institutioner, skoler og universiteter frem 25. marts i håb om at standse Corona spredning. Indtil videre har Polen 26 smittede.

Sidste måned blev arrangører af ture til Auschwitz opfordret til ikke at bringe besøgende fra lande hårdt ramt af Corona. Tidligere på ugen meddelte March of the Living at årets begivenhed er udsat, skriver Times of Israel.

-Efter konsultation med relevante sundhedsorganer og embedsmænd er det med et tungt hjerte vi er tvunget til at udsætte årets march for de overlevende i Polen, sagde formand for March of the Living World, Dr. Shmuel Rosenman.

-Vores primære bekymring er de mange deltageres sundhed. I betragtning af at det er en international begivenhed med 110 delegationer fra hele verden, har vi et ansvar for at tage vores forholdsregler i overensstemmelse med retningslinjerne fra myndigheder i forskellige lande, sagde Roseman.

Sidste måned meddelte Israels uddannelsesminister, Rafi Peretz at alle gymnasierejser til Holocaust-mindesmærker i Polen er aflyst. Over 3.000 israelske elever skulle rejse til Polen i de kommende uger.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem