Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Sundhedsrapport: -Værste influenzaepidemi i Israel i årti

Israel oplever den værste influenzaepidemi i et årti. Indtil videre er 19 mennesker døde af influenza komplikationer. (Foto: René F. Najera @EpiRen)
19 israelere er døde siden begyndelsen af influenzasæsonen -blandt dem tre børn. Formand for Public Health Association: -Situationen er alvorlig og vi kan ikke vente til efter det kommende valg.

Influenzasæsonen i 2019 har været den værste i et årti, ifølge rapport fra sundhedsministeriet offentliggjort mandag, skriver Yediot Ahronoth.

Ifølge rapporten er der sket “en stigning i luftvejsrelaterede lidelser. Indtil videre er den mest dominerende patogen (sygdomsfremkaldende faktor) svineinfluenza.”

Siden influenza​​epidemien brød ud er 19 mennesker døde af influenzakomplikationer – blandt dem tre børn.

Ifølge rapporten er omkring 1.965.000 mennesker pr 1. januar 2020 blevet vaccineret mod influenza. Det svarer til ca. 22 procent af befolkningen, hvilket er en stigning på 4 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Vaccinationsraten blandt ældre over 65 år ligger på ca. 58 procent, hvilket er en stigning på 2 procent siden 2018 og 22 procent blandt børn i alderen seks måneder til tre år – en stigning på 6 procent siden sidste år.

De fleste af de fatale tilfælde har indtil videre været A-Type underarten af ​​H1N1-virus (svineinfluenza). Den betragtes som meget aggressiv og kan også sprede sig blandt unge og sunde mennesker.

Vaccinen mod patogenet er inkluderet i standard influenza-vaccinen.

Rapporter fra USA og Europa peger også på høje sæsonbetingede lidelser. Millioner af amerikanere har allerede fået sygdommen, mange tusind er blevet indlagt og tusindvis er døde. Hundredvis af dødsfald er også rapporteret over hele Europa. Størstedelen af ​​de døde var ikke blevet vaccineret.

Sundhedsministeriet afholdt søndag en vurdering af antallet af tilgængelige vacciner i klinikker over hele landet. Mange sundhedscentre har meldt om mangel på vacciner – nye forsyninger forventes i de kommende dage.

Professor Hagai Levin, formand for Public Health Association kommenterede rapporten og sagde at årets influenzasæson er kommet tidligere end normalt og har været mere alvorlig end tidligere år.

-Desværre har den vedvarende forsømmelse af det statslige sundhedssystem resulteret i et utilstrækkeligt budget, manglende ordentlig forberedelse til vinteren og lav prioritering af sundheden hvilket har kostet menneskeliv, sagde Levin

-Der er behov for en national plan, en landsdækkende kampagne og fastsættelse af vaccinationsmålet blandt samfundets højrisikogrupper for at kunne tage sig af nødsituationen. Vi kan ikke vente til efter valget, konkluderer Levin.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem