Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel er verdens 10. sundeste land

Hummus er en populær ret i Israel, som ikke bare smager godt - den er også meget sund. (Foto: Ella Olsson/Flickr)
Hvad er det som gør at mennesker i Israel er så sunde?

Bloomberg har annonceret sin 2019-kåring af “verdens sundeste land». Her ligger Israel på listens 10. plads, skriver Jerusalem Post. Det er én plads længere nede på listen i forhold til sidste år, hvor Israel lå på en 9. plads.

169 land er med på listen, som er baseret på den generelle sundhed i landet, forventet levealder, overvægt og adgang til rent vand og sanitet. Spanien topper listen på en 1. plads og er dermed det sundeste land i verden.

Listen over verdens 10 sundeste lande ser således ud:
Spanien
Italien
Island
Japan
Schweiz
Sverige
Australien
Singapore
Norge
Israel

Forskere mener at mad og spisevaner en nogle af årsagerne til, at lande som Spanien og Italien topper listen. I begge lande er kosten hovedsagelig plantebaseret middelhavsmad med meget fuldkorn, bælgfrugter (fx ærter, bønner, linser) og nødder. Der bruges også meget olivenolie eller rapsolie (indeholder mange enkeltumættede fedtstoffer) i stedet for smør og andre animalske fedstoffer (indeholder mange mættede fedstoffer). I Israel spiser de fleste israelere en lignende kost som i Spanien og Italien

Til sammenligning ligger Danmark på en 25. plads, hvilket er en lille stigning fra en 28. plads i 2018, men det er fortsat ikke imponerende.

Så næste gang vi går på indkøb burde vi måske købe olivenolie og linser i stedet for en stor steak og kartofler.

Du kan også læse mere om sundhed her:

Hvilken matvare vil øke ditt blodsukkernivå: Sushi eller iskrem?

 

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem