Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Imam på konference i Israel: – Verden burde se Israels multikulturelle demokrati som model til efterfølgelse

Imam Hassen Chalghoumi måtte flygte fra Frankrig med sin familie efter flere mordforsøg over hans kamp mod antisemitisme. (Foto: Hassen Chalghoumi, 16. juni 2019, Wikimedia Commons)
Imam Hassen Chalghoumi: - I løbet af en time mødte jeg en kristen taxachauffør, en jødisk tjener og spiste middag med imamer. Det er det ultimative bevis på Israels multikulturelle samfund.

Den franske imam Sheikh Hassen Chalghoumi, der netop nu deltager i internatonal konference i Israel, udtaler: – Jeg er kommet for at opfordre andre til at samarbejde med mig om at opbygge solidaritet mellem alle mennesker, skriver Jerusalem Post.

I dag lever imam Chalghoumi i Mellemøsten og har kun ros til Israels demokratiske model og multikulturelle samfund. Samtidig fordømmer han ekstremisterne, der “giver Koranen et dårligt navn.”

Imam Hassen Chalghoumi deltager i indeværende uge i International Bay Conference for Regionality 2023 i Haifa. Imamen, der beskriver sig selv som “en mand der søger fred og tolerance”, mødes også med religiøse ledere.

Jeg er kommet for at bygge bro mellem religioner, udtaler imamen til Jerusalem Post.

Imamen har besøgt Israel flere gange og har knyttet bånd til flere religiøse ledere i den jødiske stat. Imam Chalghoumi udtaler at han ville ønske resten af verden fungerede som Israel:

– I løbet af en time mødte jeg en kristen taxachauffør, en jødisk tjener og spiste middag med imamer. Det er det ultimative bevis på Israels multikulturelle samfund, udtaler imamen

Spurgt ind til den interne politiske uro i Israel, roser imamen den jødiske stats demokratiske model:

– Trods intern uro har Israel ytringsfrihed og giver fri adgang til at dele ideer. Verden burde se på Israel som et eksempel til efterfølgelse. Muslimer, kristne, jøder og drusere lever sammen. Det er den model, jeg vil bringe videre til Europa og andre dele af verden.

Imam Chalghoumi blev inviteret på sit nuværende besøg i Israel af Aharon Azoulay som leder Hamifrats (Golfens) kommuneklynge.

Under konferencen modtog imamen hæder for sin “mangeårige aktivitet for at bringe hjerter sammen og aktivitet for at skabe regionale fællesskaber, der opretholder et fælles og velstående liv.”

Imamen har også deltaget i ceremoni til ære for læger i den drusiske landsby Usfiya i Nord-Israel. I Mahmood-moskeen i Kababir i den blandede israelske by Haifa, blev imamen modtaget af imam Muhammad Sharif Odeh. I Eshkol-regionen i Syd-Israel deltog imamen i middag med jødiske, muslimske, kristne og drusiske myndigheders ledere.

Imam Chalghoumi blev født i Tunesien og blev fransk statsborger i 2005. I dag er han formand for det franske råd for imamer. Han blev en førende stemme for tværreligiøs dialog mellem muslimer og ikke-muslimer. Han er blevet udsat for flere mordforsøg og hård kritik af muslimske ekstremister. Derfor blev han tvunget til at flygte med sin familie fra Frankrig.

I Frankrig drev han Drancy-moskeen i Seine-Saint-Denis. Under Holocaust blev mange jøder dræbt der. Da imam Chalghoumi lærte om det jødiske samfunds historie, besluttede han, at han ville kaste lys over jødernes situation og bekæmpe antisemitisme:

– Jeg indså at hvis ikke jeg opbyggede solidaritet og fortalte hvad der var sket med jøderne, hvem skulle så gøre det? Jeg startede med at tale i min tros navn. I dag føler jeg personligt med de mennesker, der blev dræbt under Holocaust. Og jeg står op mod antisemitisme – Holocaust må aldrig ske igen, udtaler imamen. Og tilføjer, at han ikke fortryder prisen han har betalt for at tale imod jødehad:

– Den eneste jeg frygter er G_d. Jeg er imod alle, der giver Koranen et dårligt navn. Jeg forsøger at sikre, at Koranen fortolkes korrekt. I min tros navn vil jeg være tæt på *Bogens Folk.

* I Koranen bruges betegnelsen Bogens Folk om jøder og kristne. Se mere her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem