Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel fortsætter med at stige på lykkeindekset

Israel er det eneste demokrati i Mellemøsten, alligevel spreder danske medier misinformation om verden eneste jødiske stat. (Foto: iStock)
Israel er steget fra en 9. plads til en 4. plads blandt verdens lande i World Happiness Report (WHR).

For sjette år i træk er Finland det lykkeligste land i verden, ifølge World Happiness Report. I 2023-ranglisten følges finnerne af danskerne, islændingene og – israelerne.

Resultatet er opsigtsvækkende. Trods intern politisk uro og livet i et meget fjendtligt nabolag, som ikke ligner noget af det de fleste industrialiserede lande må leve med, rykker Israel op fra 9. pladsen til 4. pladsen, i rapporten hvor indbyggerne selv indrapporterer deres oplevelse af livskvalitet.

På ranglisten bliver deltagerne udfordret til at vurdere deres livserfaring på en skala fra 0 (værst tænkelige liv) til 10 (bedst tænkelige liv). I 2023 scorer israelerne 7.473 point, Norge lander på en en 7. plads med 7.315 point, mens Sverige kommer ind på 6. pladsen med 7.395 og Danmark ligger på 2. pladsen med 7.586 point.

World Happiness Report måler også, hvor stor forskellen er i lykkerapportering mellem den øverste og nederste halvdel af befolkningen. Også her er Israels resultat opsigtsvækkende godt. Israel er nummer 7 i verden i «lykke-lighed» Det vil sige oplevelsen af ​​lykke også omfatter minoriteter i Israel – eksempelvis blandt muslimer, beduiner, tjerkessere, kristne, drusere og andre.

Palæstinenserne derimod kommer ind på en 99. plads på listen foran lande som Marokko, Iran og Tyrkiet. Med hensyn til lykke kommer palæstinenserne ind på en 89. plads. Det vil sige, at der er en stor forskel hos dem på lykke mellem den øverste og nederste halvdel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem