Beitar Jerusalem har aflyst kampen mod Barcelona

Den israelske fodboldklub satte foden ned over FC Barcelonas krav.
Ejer af fodboldklubben Beitar Jerusalem, Moshe Hogeg kan ikke accepterer kravet fra FC Barcelona. (Foto: Flash90)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Ejer af fodboldklubben Beitar Jerusalem (Beitar Yerushalaim) Moshe Hogeg har aflyst planlagt træningskamp mellem hans klub og FC Barcelona efter catalonierne stillede krav om at kampen ikke blev spillet i Israels hovedstad, Jerusalem, skriver Jerusalem Post.

– Da jeg gennemgik kontrakten, så jeg at klubben stillede som kardinalpunkt at kampen ikke blev spillet i hovedstaden, Jerusalem, samt nogle andre krav som jeg ikke brød mig om. Jeg sov på det, tænkte grundigt over sagen og tænkte at jeg først og fremmest er en stolt jøde og en israeler, skriver klubejeren på Facebook.

Palæstinenserne opfordrede til boykot af Barcelona grundet træningskampen i Israel mod Beitar Jerusalem. Kampen skulle efter planen spilles på Teddy Stadium i Jerusalem 4. august.

– Jeg købte Beitar Jerusalem fordi jeg elsker vores hellige hovedstad. Jeg kæmpede en bitter krig mod racisme og jeg vil fortsætte med at bekæmpe den. Jeg arbejder for sameksistens og fred. En kamp mod Beitar Jerusalem fortjener at blive spillet i Jerusalem, og hvis motivet for at ikke spille i Jerusalem er politisk kan jeg ikke se bort fra det, gjorde jeg det, ville jeg ikke kunne leve med det. Jeg kan ikke forråde Jerusalem, skriver Hogeg.

Beitar Jerusalem på hjemmebane på Teddy Stadium i Jerusalem. (Foto: Wikipedia)
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelMidt i stormen over Ben & Jerry’s tager USA’s udenrigsministerium afstand til boykotaktioner mod Israel
Næste artikelFauda på farsi?
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise