Historisk israelsk guld ved det europæiske fægtemesterskab

24-årige Yuval Freilich vandt guldet ved konkurrencen afholdt i Düsseldorf; “Det er den mest utrolige følelse,” fortæller han.

Den israelske fægter Yuval Freilich løftes i vejret af sit hold efter at have vundet guldet ved det europæiske fægtemesterskab i Düsseldorf d. 18 juni 2019. (Foto: Facebook - European Fencing Confederation)

Den israelske fægter Yuval Freilich vandt guldmedaljen ved European Fencing Championships i Düsseldorf, Tyskland, skriver Times of Israel.

Freilich, som er nr. 40. i verden, formåede at besejre italienske Andrea Santarelli, som er nr. 13 i verden, ved finalen.

De to sluttede første tredjedel af kampen med 3:3, men herefter tog Freilich føringen og sluttede kampen med 15:9.

Freilich er den første israelske fægter som vinder et europæisk mesterskab.

Freilich, 24, voksede op i bosættelsen ​​Neve Daniel. Han er søn af australske indvandrere og har fægtet siden han var 5 år. Han vandt to guldmedaljer ved teenagermesterskaberne i 2014 og 2015 og en sølvmedalje i U-23 kategorien i 2016.

Denne artikel er en gave til dig fra medlemmerne i Med Israel for Fred (MIFF). Hvis du også bliver medlem, kan vi nå ud med sandheden om Israel til endnu flere. Hvis du allerede er medlem, håber vi, at du vil rekruttere en ven nu. Klik her for at gå til indmeldelsesblanket. Medlemskab er gratis året ud!

“Det er den mest utrolige følelse,” sagde han i et Facebook interview til European Fencing Confederation.

“Det er virkelig en fantastisk dag. Alt gik som det skulle, fægtningen, energien, følelsen. Det hele hang bare sammen og det var det, der kom ud. Fantastisk, virkelig utrolig følelse.“

Tidligere artikelGrov voldtægtssag ryster Israel
Næste artikelGreenblatt: Bosættelser ikke årsag til manglende fred
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.