Israels overgreb mod palæstinensiske fiskere i Det Døde Hav vækker vrede hos Mellemfolkeligt Samvirke

Siden Israel erobrede Vestbredden i 1967 har de ikke givet fiskeritilladelser til palæstinensiske fiskere i Det Døde Hav. Det vækker vrede hos Tim Whyte, generalsekretær i Mellemfolkeligt Samvirke.

Tim Whyte, generalsekretær i Mellemfolkeligt Samvirke. (Foto: Mikkel Gottlieb)

Man skal lede længe efter et mere åbenlyst eksempel på israelsk apartheid og racisme, skriver Tim Whyte på sin Facebook-side mandag d. 1 april.

Israelske vandingsanlæg har de seneste år reduceret mængden af ferskvand som kommer ind i Det Døde Hav. Turister som besøger zionisternes badehoteller tager mineraler med sig fra havet, hvilket har bidraget til en reducering af næringsindholdet i de få fisk som palæstinenserne har fanget illegalt.

Den danske regering vælger at lukke øjnene. Tim Whyte påpeger at højrefløjen heller ikke har gjort noget for at standse de israelske overgreb

Situationen hos de palæstinensiske fiskere har også vakt opmærksomhed i England. Lederen af Labour partiet, Jeremy Corbyn har sat gang i en underskriftsindsamling som kræver at Israel giver de palæstinensiske fiskere en retfærdig behandling.

I samarbejde med Dansk Palæstinensisk Venskabsforening har Tim Whyte valgt at etablere en dansk fond som skal støtte de palæstinensiske fiskere i Det Døde Hav.

– Vi forventer at få en årlig støtte fra Danida – om ikke andet efter næste regeringsskifte, skriver Dansk Palæstinensisk Venskabsforening.

Hvis du derimod mener Israel har ret til alle fiskene i Det Døde Hav, kan du ringe på 93 87 86 74 for at høre, hvad du kan gøre for at hjælpe de to israelske fiskeopdrættere i salthavet.

Opdateret d. 2 april:
Som de fleste af jer sikkert har gættet er artiklen en aprilsnar. 

 

Tidligere artikelIran nærmer sig gradvist sit mål: “Fjern Israel fra kortet”
Næste artikelLæs hvorfor hun har meldt sig ud af Redd Barna
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.