En halv time fra Jerusalem til Tel Aviv

Efter mange års ventetid er hurtig-toget mellem de to byer endelig i gang.
Nu kan du tage eksprestoget mellem Jerusalem og Tel Aviv. Turen tager lidt over en halv time. (Foto: Avital Pinnick / Flickr)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Ultimo december 2019 kørte det nye ekspres-tog mellem Jerusalem og Tel Aviv for første gang, skriver Israel Hayom.

I september 2018 åbnede den første del af linjen mellem Ben Gurion Lufthavn og Jerusalem. Lidt over et år senere åbnede resten af ​​linjen helt til Tel Aviv. Nu kan du tage toget mellem Israels to største byer på lidt over en halv time. Der vil køre tog to gange i timen fra morgen til aften.

-Efter mange års kamp og arbejde er Jerusalem tilknyttet Tel Aviv. Det er en historisk rejse i Kong Davids spor der forbinder Davids by med Tel Aviv og resten af ​​landet, siger den tidligere transportminister Yisrael Katz.

Der har været planer om et højhastighedstog mellem Jerusalem og Tel Aviv siden 1995, men projektet startede først i 2005. Siden da har der været en række forsinkelser på grund af manglende finansiering og miljøhensyn.

Der er allerede en eksisterende jernbane mellem Tel Aviv og Jerusalem, men den blev bygget af Det Osmanniske Rige for over 100 år siden. Den gamle jernbane svinger mellem maleriske bakker og tager mere end 90 minutter.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise