Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Hvor meget reduceres risikoen for kræft når du jogger

Regelmæssig jogging eller løb kan reducere risikoen for visse typer kræft. (Illustrationsfoto: Yonatan Sindel, Flash90)
Forskere ved Tel Aviv University i Israel har fundet frem til at jogging reducerer risikoen for visse typer kræft.

Jogging og kræft

Folk som jogger regelmæssigt eller laver andre aerobiske øvelser kan reducere deres risiko for at udvikle visse typer kræft med 72%, viser ny forskning fra Tel Aviv University. Forklaringen er enkel: Aerobisk træning hjælper nogle af kroppens orgner med at blive så effektive til at forbrænde sukker at kræftceller bliver sultet ihjel for glukose. Dvs at kræftcellerne ikke har samme mulighed for at vokse og sprede sig i kroppen.

At jogge beskytter kroppen

«Vi har vist i vores forskning at løb og andre aerobiske aktiviteter beskytter kroppen mod kræftspredning, og opdaget hvilken mekanisme sørger for at det sker,» siger professor Carmit Levy til Times of Israel. Forskningen bygger på en gruppe bestående af 3.000 personer som blev fulgt i mere end 20 år. De personer som havde oplyst at de jævnligt deltog i aerobisk aktivitet med høj intensitet havde 72% mindre sandsynlighed for å få kræft med spredning. Forskerne nåede frem til samme resultat ved forsøg på mus.

Løb godt for helbredet

«Vi ved alle at træning er godt for heldredet. Vores forskning har vist at træning også er godt for de indre organer, og reducerer risikoen for at kræft spreder sig,» siger Carmit Levy.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem