Hannah og David Regev var gift i over 70 år. De døde samme dag med få timers mellemrum. (Foto: Privat)

Israelsk ægtepar døde samme dag efter 70 års ægteskab

Historien om 91-årige Hannah og 93-årige David Regev er en klassisk israelsk kærlighedshistorie.

For få dage siden blev der afholdt en usædvanlig begravelse i den israelske by Petah Tikvah.

91-årige Hannah Regev og hendes 93-årige mand David blev begravet samme dag. Efter mere end 70 års ægteskab døde de samme dag, skriver Yediot Ahronot.

– Vores forældre havde et fantastisk ægteskab præget af kærlighed, gensidig forståelse og respekt, fortæller deres datter Orna Shoval Regev.

Datteren fortæller også at hendes forældre altid var synkroniserede med hinanden.

– Når min far vågnede om natten, vågnede min mor også, fortæller Orna.

Forældrenes synkroniseret kærlighed varede til det sidste:

– Min far kørte til indkøbscentret med sin personlige hjælper. Klokken 11.00 var min mor allerede meget syg og døde hjemme. På samme tidspunkt fik min far det rigtig dårligt og sagde at han gerne ville hjem og vi måtte overbringe ham de dårlige nyheder om at hans livs kærlighed var gået bort, fortæller datteren og tilføjer:

– Min far tog sig til hovedet og skræg at han ville dø før hende.

Ornas far fik det værre og blev kørt på hospitalet:

– Min far døde på hospitalet mindre end 12 timer efter min mor. Han døde simpelthen af hjertesorg, fortæller Orna.

Hannahs og Davids børn fortæller at de er kede af at have mistet deres forældre på samme dagBarna til ekteparet sier det er trist å miste begge foreldrene på samme dag, men samtidig finder trøst i at de forlod verden samtidig:

– Der er en vis trøst i at de døde samtidig, det var noget de talte om. Vi var bange for hvordan det ville gå, hvis en af dem skulle leve videre alene uden den anden, fortæller ægteparrets børn.

Hannah og Davids historie er en ægte israelsk kærlighedshistorie:

David blev født og voksede op i Tel Aviv. Som ung blev han medlem af elitestyrken Palmach og gjorde efterfølgende tjeneste i Israels luftforsvar. Hannah blev født i Polen og lavede Aliyah til Israel som 3-årig. Hun blev student i et gymnasie i Herzliya og uddanede sig til sygeplejerske i Haifa.

De mødte hinanden under Uafhængighedskrigen i 1948 efter de begge havde meldt sig til militærtjeneste og siden da var de uadskillelige. Hannah og David blev gift i haven hos Hannahs forældre. Hannah og David boede i Tel Aviv frem til 1967, hvorefter de flyttede til byen Givatayim hvorfra de forlod verden sammen.

Hannah og David Regev på deres bryllupsdag.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp