I skrivende stund er 192 perosner blevet trafikdræbt i Israel i 2022. På billedet ses en dødsulykke 1. maj. (Foto: Flash90)

Vil halvere antallet af dødsulykker

Israel har langt flere trafikdræbte i forhold til vejbrug end Europa. I 2021 var der 361 dødsulykker i Israel.

Transportminister Merav Michaeli er kommet med en flerårsplan med henblik på at forbedre trafiksikkerheden i Israel. Målet med planen er at reducere antallet af sårede og døde i trafikken med 50%, skriver Times of Israel.

Et af tiltagene er installering af 4000 kameraer som vil måle gennemsnitsfarten. Leder af landets trafikmyndigheder, Avi Naor frotæller at udover tab af liv «sorg og smerte hos de efterladte», koster trafikkulykker staten Israel over 33 milliarder kroner årligt.

I planen vil israel blive opdelt i forskellige geografiske områder med målrettede tilta rettet mod regionens specifikke behov. Der vil være særligt fokus på billister i det arabiske samfund,unge billister, tunge lastbiler, transportbiler og tohjulede transportmidler.

I 2021 blev 361 personer trafikdræbt i Israel, viser data fra myndighederne. I skrivende stund er 192 personer blevet trafikdræbt i år.

Israel har et gennemsnit på seks trafikdræbte pr. milliard kilometers vejbrug – det er det dobbelte af europæisk gennemsnit.

Femårsplanen skal først godkendes i statsbudgettet for 2023.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp