Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Kraftig nedgang i arbejdsløsheden

Her ses franske turister i Jerusalems gamle bydel efter Israel åbnede op igen for turister ultimo 2021. (Foto: Flash90)
Corona-krisen medførte at én million israelere blev arbejdsløse. Nu er mange af dem kommet i arbejde igen.

Arbejdsløsheden i Israel faldet til 3,2% i første halvdel af marts, i anden halvdel af februar lå den på 4%, ifølge Israels statistik.

Bruges en bredre definition på arbejdsløsheden ligger tallet nu på 4,7%, det er et fald fra 5,8% i anden halvdel af februar.

Der var 136.000 registrerede obsøgende i første halvdel af marts, hvilket svarer til antallet af opslåede stillinger. Israelsk økonomi Dermed er israelsk økonomi tæt på fuld beskæftigelse, skriver Globes.

Mange israelere blev arbejdsløse under Corona-krisen – især ansatte i Israels turistbranche blev ramt af krisen. Arbejdsløsheden lå på 27,5%. I en periode var omkring én million israelere arbejdsløse.

Israels turistby Eilat er fuldstændig afhængig at turister, her lå arbejdsløsheden på 75%.

Israel har åbnet helt op for turister, hvilket har medført at mange af de israelere som arbejder i turistbranchen er nu kommet i arbejde igen. Der vil dog gå lang tid inden turistbranchen vil være tilbage på samme niveau som det var før Corona-krisen.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem