Her ses franske turister i Jerusalems gamle bydel efter Israel åbnede op igen for turister ultimo 2021. (Foto: Flash90)

Kraftig nedgang i arbejdsløsheden

Corona-krisen medførte at én million israelere blev arbejdsløse. Nu er mange af dem kommet i arbejde igen.

Arbejdsløsheden i Israel faldet til 3,2% i første halvdel af marts, i anden halvdel af februar lå den på 4%, ifølge Israels statistik.

Bruges en bredre definition på arbejdsløsheden ligger tallet nu på 4,7%, det er et fald fra 5,8% i anden halvdel af februar.

Der var 136.000 registrerede obsøgende i første halvdel af marts, hvilket svarer til antallet af opslåede stillinger. Israelsk økonomi Dermed er israelsk økonomi tæt på fuld beskæftigelse, skriver Globes.

Mange israelere blev arbejdsløse under Corona-krisen – især ansatte i Israels turistbranche blev ramt af krisen. Arbejdsløsheden lå på 27,5%. I en periode var omkring én million israelere arbejdsløse.

Israels turistby Eilat er fuldstændig afhængig at turister, her lå arbejdsløsheden på 75%.

Israel har åbnet helt op for turister, hvilket har medført at mange af de israelere som arbejder i turistbranchen er nu kommet i arbejde igen. Der vil dog gå lang tid inden turistbranchen vil være tilbage på samme niveau som det var før Corona-krisen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp