Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israel kåret til et af verdens lykkeligste lande

Børn i byen Herzliya klædt ud under fejring af den jøsidke helligdag Purim, 17. marts 2022. (Foto: Tomer Neuberg/Flash90)
Israel ligger lige under Norge i undersøgelsen.

Israel kåret til verdens niende lykkeligste land i World Happiness Report årlige internationale undersøgelse. Israel ligger blot èt point efter Norge på 8. pladsen og foran New Zealand på 10. pladsen.

Det er en klar forbedring i forhold til 2021, her lå Israel på 11 pladsen. I 2020 blev Israel kåret til verden 14. lykkeligste land.

Mens alle de øvrige lande på toppen af lykke-listen ligger i de fredelige dele af verden, er Israel det eneste land i Mellemøsten. Israel er også det eneste land som trues fra alle kanter og lever under konstant trussel om krig – alligevel er israelerne generelt meget lykkelige.

Ligesom sidste år, har Corona-krisen spillet en stor rolle i rapporten, men trods alle utfordringerne har mange israelere klaret sig godt.

Finland blev kåret til verdens lykkeligste land for femte år i træk. Herefter følger Danmark og Island på henholdsvis anden- og tredjepladsen.

I bunden af listen ligger Afghanistan, hvor færrest er lykkelige.

Faktorer der tages i betragtning inkluderer BNP, social støtte, forventet levetid, frihed til at træffe livsvalg, generøsitet og opfattelser af korruption.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem