Israelsk opfindelse giver øjeblikkelig Corona-svar – pilotprojekt starter i europæiske lufthavne

I nær fremtid vil en nyudviklet Corona-spytprøve blive testet i to europæiske lufthavne.
Corona-krisen fortsat alvorlig i Israel. (Illustrationsfoto: Dany Sternfeld, flickr)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Med Corona-testen SpectraLIT er det ikke længere nødvendigt at tage prøver langt nede i næsen eller dybt nede i halsen. Du bliver blot bedt om at gurgle 10 ml. af en særlig mundskyl mundskyllet spyttes ud i et prøverør, hvorefter spyttet bliver analyseret med lys, kunstig intelligens vil i løbet af kort tid finde ud af om du er Corona-smittet.

I løbet af nogle dage eller en uge vil SpectraLIT blive taget i brug i to europæiske lufthavne, siger Eli Assoolin, leder af udviklingsteamet, til avisen Times of Israel. SpectraLIT bliver allerede brugt som pilotprojekt på tolv hospitaler.

– Den måde at teste for Corona er ikke mere vanskelig end at tage en fingeraftryksprøve, siger Assoolin. SpectraLIT er udviklet af Virusight Diagnostic, et selskab etableret af Newsight sammen med Sheba Medical Center. Pilotprojektet for brug i lufthavne bliver sat i gang med ICTS Europe, et sikkerhedsselskab som opererer med mere end 120 lufthavne i 23 lande.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelEmiraternes første kosher restaurant åbnet i verdens højeste bygning
Næste artikelIngjerd Schou (H): – Det er godt at Israel får nye venner
Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen indlæg at vise