Corona-krisen fortsat alvorlig i Israel. (Illustrationsfoto: Dany Sternfeld, flickr)

Israelsk opfindelse giver øjeblikkelig Corona-svar – pilotprojekt starter i europæiske lufthavne

I nær fremtid vil en nyudviklet Corona-spytprøve blive testet i to europæiske lufthavne.

Med Corona-testen SpectraLIT er det ikke længere nødvendigt at tage prøver langt nede i næsen eller dybt nede i halsen. Du bliver blot bedt om at gurgle 10 ml. af en særlig mundskyl mundskyllet spyttes ud i et prøverør, hvorefter spyttet bliver analyseret med lys, kunstig intelligens vil i løbet af kort tid finde ud af om du er Corona-smittet.

https://twitter.com/Kpwesteros/status/1296344790536032256

I løbet af nogle dage eller en uge vil SpectraLIT blive taget i brug i to europæiske lufthavne, siger Eli Assoolin, leder af udviklingsteamet, til avisen Times of Israel. SpectraLIT bliver allerede brugt som pilotprojekt på tolv hospitaler.

– Den måde at teste for Corona er ikke mere vanskelig end at tage en fingeraftryksprøve, siger Assoolin. SpectraLIT er udviklet af Virusight Diagnostic, et selskab etableret af Newsight sammen med Sheba Medical Center. Pilotprojektet for brug i lufthavne bliver sat i gang med ICTS Europe, et sikkerhedsselskab som opererer med mere end 120 lufthavne i 23 lande.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp