Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Skolestart for mere end 2,4 millioner israelske skolebørn i skyggen af Corona

Skolestart i Israel 1. september 2020 i skyggen af Corona. (Foto @Israel)
Første skoledag i Israel i skyggen af stigende Corona-tal og restriktioner for at holde smitten nede.

Over 2,4 millioner israelske skolebørn startede i skole i dag i skyggen af Corona-krisen og sidste skoleår som var præget af begrænsninger grundet smittefaren, det skriver avisen Yediot Ahronot.

Det nye skoleår startede i skyggen af stigende smittetal og frygten for at skolestart vil fører til smitteudbrud. Læs MIFF’s artikler om Corona her.

Det israelske Corona-kabinet besluttede sent mandag at skolerne i 23 “røde” byer og samfund, hvor smittetrykket er højt vil forblive lukket. Dermed efterlades mere end 140.000 børn hjemme. Ministrene vil afholde endnu et møde om hvorvidt skolerne i de pågældende områder vil åbne torsdag.

Derudover vil yderligere 10.000 børn ikke starte skoleåret som planlagt grundet logistiske problemer og forældre utilfredshed.

Ifølge de seneste statistikker er omkring 169.000 børn startet i første klasse, mens 132.000 har startet deres sidste skoleår.

Forældre er blandt andet blevet bedt om at udfylde en sundhedserklæring for deres barn inden skolestart.

Børnehavebørn og skolebørn i første og anden klasse har normal undervisning. Børn i tredje og fjerde klasse opdeles i grupper på 18 børn. Børn i femte og sjette klasse opdeles også i grupper på 18, men har kun fysisk skoleundervisning to gange om ugen – de øvrige dage har de undervisning via Zoom.

Sundhedsministeriet meddelte tirsdag at der er 117.030 Corona-smittede i Israel, 2.159 nye smittede i løbet af mandag og 939 døde mandag aften. Ud af de 891 personer som er indlagt, er 436 personer i alvorlig tilstand, 116 i respirator, 186 personer i moderat tilstand, resten har milde eller ingen symptomer.

Ifølge sundhedsministeriet blev der udført 29.735 tests i løbet af mandag.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem