Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel er verdens 14. lykkeligste land

Israelske børn flager med det israelske flag i Jerusalem. (Foto: https://www.flickr.com/photos/kristoffer-trolle/)
Ifølge FNs ottende World Happiness rapport udgivet i forbindelse med den årlige Day of Happiness.

I FNs ottende World Happiness Report er Israel placeret som det 14. lykkeligste land, hvilket tyder på at selv Corona-krisen vil få svært ved at fjerne smilet fra israelernes ansigt, skriver Jerusalem Post.

Rapporten udgives hvert år af FNs Sustainable Development Solutions Network i forbindelse med den internationale Day of Happiness den 20. marts. Landenes placering er baseret på Gallup World undersøgelser i perioden 2017-2019.

Ifølge rapporten er lande placeret øverst på listen dem som “støtter trivsel, herunder indkomst, sund livsstil, social støtte, frihed, tillid og generøsitet.”

Ved den første rapport over byer baseret på indbyggernes selvevaluering af livskvalitet blev Tel Aviv placeret som den ottende lykkeligste by i verden. Tel Aviv og Zürich (4.) var de eneste byer i top 10 listen uden for de nordiske lande, Australien og New Zealand. Jerusalem lå på en 33 plads.

-World Happiness Report har vist sig at være et uundværligt værktøj for beslutningstagere som ønsker at få en bedre forståelse af, hvad der gør folk glade og derved fremme borgernes velbefindende, sagde Prof. Jeffrey Sachs, direktør for Sustainable Development Solutions Network and the Center for Sustainable Development at Columbia University.

-Gang på gang ser vi at årsagerne til trivsel inkluderer gode sociale støttenetværk, social tillid, ærlige regeringer, sikre miljøer og sunde liv, siger Prof. Jeffrey Sachs

De lykkeligste lande i verden er ifølge rapporten Finland, Danmark og Schweiz.

Nederst på listen finder vi Afghanistan, Sydsudan og Zimbabwe som de mindst glade nationer. De palæstinensiske områder er placeret på en 125 plads på verdensplan mellem Liberia og Uganda. De største stigninger i lykke blev registreret i Benin, Togo og Ungarn.

Indbyggerne i Helsinki, Aarhus og Wellington er de mest lykkelige på verdensplan.

De mest ulykkelige beboere findes i Gaza, Sanaa og Kabul.

-Generelt har vi fundet ud af at byens indbyggere gennemsnitlige lykke oftere end ikke er højere end den gennemsnitlige lykke hos den generelle befolkning i landet, især i lande med lav økonomisk udvikling, siger Prof. Jan-Emmanuel De Neve, direktør af the Wellbeing Research Center at the University of Oxford.

-Men lykkefordelen i byen kan fordampe og bliver sommetider negativ i byer i lande med høj indkomst, hvilket antyder at søgen efter lykke kan være lettere at finde hos dem som vælger at bo i landdistrikter, siger Prof. Jan-Emmanuel De Neve.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem