Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

En halv time fra Jerusalem til Tel Aviv

Nu kan du tage eksprestoget mellem Jerusalem og Tel Aviv. Turen tager lidt over en halv time. (Foto: Avital Pinnick / Flickr)
Efter mange års ventetid er hurtig-toget mellem de to byer endelig i gang.

Ultimo december 2019 kørte det nye ekspres-tog mellem Jerusalem og Tel Aviv for første gang, skriver Israel Hayom.

I september 2018 åbnede den første del af linjen mellem Ben Gurion Lufthavn og Jerusalem. Lidt over et år senere åbnede resten af ​​linjen helt til Tel Aviv. Nu kan du tage toget mellem Israels to største byer på lidt over en halv time. Der vil køre tog to gange i timen fra morgen til aften.

-Efter mange års kamp og arbejde er Jerusalem tilknyttet Tel Aviv. Det er en historisk rejse i Kong Davids spor der forbinder Davids by med Tel Aviv og resten af ​​landet, siger den tidligere transportminister Yisrael Katz.

Der har været planer om et højhastighedstog mellem Jerusalem og Tel Aviv siden 1995, men projektet startede først i 2005. Siden da har der været en række forsinkelser på grund af manglende finansiering og miljøhensyn.

Der er allerede en eksisterende jernbane mellem Tel Aviv og Jerusalem, men den blev bygget af Det Osmanniske Rige for over 100 år siden. Den gamle jernbane svinger mellem maleriske bakker og tager mere end 90 minutter.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem