Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

2019 var årtiets bedste år for aliyah

En gruppe immigranter ankommer til Israel. (Illustrativt foto: Nefesh B 'Nefesh.)
Over 250.000 er immigreret til Israel siden 2010.

Ifølge Jewish Agency, er over en kvart million mennesker immigreret til Israel fra 150 forskellige lande i løbet af det sidste årti. De fleste er kommet fra Rusland, Ukraine, Frankrig, USA og Etiopien – i den rækkefølge, skriver Ha’aretz.

Tallene viser også at 34.000 immigrerede til Israel i 2019, hvilket er det højeste antal der har udført aliyah i løbet af det sidste årti. Der har især været en markant stigning i antallet af indvandrere fra Rusland.

Mere end halvdelen af ​​de cirka 255.000 som er immigreret til Israel siden 2010, er kommet fra lande der var en del af det tidligere Sovjetunionen. Yderligere 55.000 indvandrere er kommet fra Europa (38.000 af dem fra Frankrig) og 32.000 fra USA. Derudover Emigrerede 10.000 fra Etiopien. Alle etiopiske immigranter er medlemmer af Falash mura-samfundet, som blev tvunget til at konvertere til kristendommen for mere end et århundrede år siden.

13.400 er immigreret fra Sydamerika, hovedsageligt Brasilien og Argentina, og over 2.500 er immigreret fra Sydafrika. Over 3.000 er immigreret fra lande i Mellemøsten som Israel ikke har diplomatiske forbindelser med.

I de første år efter 2010 kom de fleste immigranter fra Frankrig. Flere tusind jøder flygtede på grund af stigende antisemitisme og landets dårlige økonomi. Emigrationen fra Frankrig var så stor at mange forudsagde at landet ville blive tømt for jøder, men i de senere år er indvandringen fra Frankrig næsten fuldstændigt stoppet. Ifølge Jewish Agency er omkring 60 procent af det seneste årtis immigranter til Israel under 45 år.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem