Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Indvandringen til Israel steg med 30 procent

En gruppe immigranter ankommer i Israel. (Illustrationsfoto: Nefesh B' Nefesh)
Betydelig stigning i antallet af russiske jøder som laver aliyah til Israel.

I løbet af det første halvår steg indvandringen til Israel med næsten 30 procent sammenlignet med samme tid sidste år, skriver Jerusalem Post.

16.005 jøder og deres familier indvandrede til Israel i årets første seks måneder. De fleste kommer fra russisk-talende lande, hvor der ofte er mange økonomiske problemer, voksende nationalisme og stadig mindre frihed.

Indvandrere fra lande, der har været en del af det gamle Sovjetunion, tegnede sig sidste år for to tredjedele af de 12.366 indvandrere, som ankom i løbet af første halvår. I år kommer 74 procent af indvandrerne fra tidligere sovjetiske lande.

Den største andel af indvandrere kommer fra Rusland, hvor andelen af ​​jøder, der foretager aliyah, er steget med op til 72 procent indtil videre i år. 7884 jøder er emigreret fra Rusland til Israel i år. Fra Ukraine er der kommet 3007 jødiske immigranter. Det er en stigning på ni procent sammenlignet med sidste år.

Der har været et mindre fald i antallet af jøder fra USA, der har foretaget aliyah. 910 amerikanske jøder emigrerede til Israel i første halvdel af 2018. I år var tallet 843. I modsætning hertil er antallet af jøder, der emigerede fra Frankrig, faldet kraftigt. 795 franske jøder gennemførte aliyah i årets første seks måneder. Det er et fald på 21 procent sammenlignet med samme tid sidste år.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem