Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Nej, Gitte Seeberg, Israels demokrati vil bestå

Gitte Seeberg, der er tidligere dansk politiker ynder at angribe Israel. Her ses hun under en af sine taler. (Foto: Hovedstadens Radikale Venstre, 9. december 2010, flickr)
Skriver Dan Harder blandt andet i sit svar på Gitte Seebergs seneste Israel-angreb.

MIFF har skrevet utallige artikler om hvordan anti-israelsk propaganda spredes af danske politikere, medier, organisationer og andre.

Gitte Seeberg, der er tidligere dansk politiker og ynder at angribe Israel, er et godt eksempel på hvordan det falske billede af Israel spredes.

Den 1. marts kom Seeberg med endnu et Israel-angreb i sit indlæg i Jyllands-Posten.

Dan Harder som driver hjemmesiden Israel Online, svarede igen på Seebergs Israel-angreb i Jyllands-Posten den 7. marts.

MIFF bringer her Dan Harders svar på Seebergs Israel-angreb:

Den tidligere folketingspolitiker, Gitte Seeberg, har, som hun selv fremhæver i sit indlæg i Jyllands-Posten (1/3), i mange år været på nakken af Israel, som hun ønsker en boykot af.

Afsættet for hendes seneste angreb på den jødiske stat er, at der netop nu udkæmpes en politisk kamp om magtfordelingen i det israelske demokrati.

Israels højesteret er gennem et par årtier blevet mere aktivistisk og har tiltaget sig en magt, som der ikke er lovhjemmel til. De fleste israelere er enige om, at det er nødvendigt at rebalancere magtforholdet imellem landets regerende institutioner.

Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahus, nye flertalsregering, bestående af hans borgerligt-liberale Likud-parti og nogle religiøse og nationalistiske partier, er i gang med at gennemtrumfe nogle lovændringer, som vil trække balancen for meget i den anden grøft.

Men Gitte Seeberg kan være ganske (u)rolig, det velfungerende israelske demokrati vil finde en løsning. Der ydes stor modstand fra Israels særdeles dynamiske civilsamfund. Landets bredt respekterede præsident, Isaac Herzog, har inviteret til forhandlinger mellem parterne. Og senest forlyder det, at ledende Likud-medlemmer trækker i retning af dialog med oppositionen for at opnå en bredere konsensus.

Den foreslåede lovændring har i øvrigt ikke noget med Netanyahus egne retssager at gøre, som Gitte Seeberg fejlagtigt påstår.

Så hvad ligner det, at Gitte Seeberg opfordrer til, at Vesten og USA – “på alle tænkelige måder” – skal intervenere i en intern israelsk demokratisk proces? Israelerne bestemmer da selv, hvordan deres demokrati skal indrettes. Idéen om, at andre skal bestemme over jøderne er for længst henvist til historiens mødding.

Gitte Seebergs hadefulde sammenligning af Netanyahu med Vladimir Putin er også tilsvarende malplaceret. Det er Mahmoud Abbas, der er en diktator, ikke Netanyahu. For slet ikke at nævne det fascistiske, islamistiske Hamas i Gaza.

Gitte Seeberg påstår, at Israels menneskerettigheds-krænkelser er veldokumenterede, men det er forkert. De er netop udokumenterede. Israels forsvar imod palæstinensisk terrorisme er solidt forankret i international lov, og der findes ingen evidens for, at Israel skulle overtræde krigens love.

Det er tværtimod det palæstinensiske selvstyre, der systematisk krænker både sine egne borgeres og israelernes rettigheder. Palæstinenserne lever uden ytrings- og forsamlingsfrihed, uden retssikkerhed og uden stemmeret. Mahmoud Abbas er nu gået ind i sit 19. år af den fireårige periode, han er valgt til. Politiske modstandere bliver hentet om natten og tævet ihjel.

Palæstinensiske børn og voksne hjernevaskes med jødehad via de dybt antisemitiske, selvstyre-kontrollerede medier, moskeer, skoler og ungdomsklubber. Palæstinensere opfordres til at begå terror imod jødiske mænd, kvinder og børn, og de bliver hædret og klækkeligt belønnet for det bagefter. Børn bliver sendt i krig imod israelske civile, hvilket er en dobbelt krigsforbrydelse.

Det, der er brug for, er, at det palæstinensiske selvstyres vestlige sponsorer lægger pres på selvstyret for at få indstillet den anti-israelske propaganda og støtten til terror samt at tvinge palæstinenserne tilbage til det forhandlingsbord, de forlod i 2000, hvor de afviste tilbuddet om at få deres egen stat ved siden af Israel.

Den palæstinensiske drøm om en stat i stedet for Israel er lige så dødfødt som Gitte Seebergs ønske om en vestlig boykot af samme.

Artiklen blev bragt (i lettere redigeret udgave) i Jyllands-Posten 7. marts 2023

Læs mere om danske politikere (nuværende og tidligere):

Lykketofts had til Israel, 22. februar 2023

Enhedslisten opstiller antisemitisk kandidat til folketinget, 26. januar 2022

Venstreorienteret antisemitisme, 3. februar 2020

Mogens Lykketoft er en anti-israelsk løgner, 5. oktober 2018

Margrete Auken kludrer rundt i fakta, 15. september 2014

Apartheid-anklager og hjernevaskede ungdomspolitikere, 1. april 2014

Tre historierevisionister, 4. marts 2011

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem