Folkekirkens Nødhjælps partner sidestiller palæstinenserne med Jesus og anklager Israel for etnisk udrensning

Folkekrikens Nødhjælp er med til at finansiere anklager om at Israel udsætter de kristne i Jerusalem for etnisk udrensning.

Her er hovedpunkterne (se mere dybdegående gennemgang længere nede).

– Der er givet over 42 millioner kroner fra EU i samarbejde med den danske statslige kirkelige organisation Folkekirkens Nødhjælp til NGO’en Palvision til projektet: “Youth of East Jerusalem: Agents of Change.”

– Via PalVisions medieplatform Yplus opildnes der til had mod Israel og israelske sikkerhedsstyrker, opildning til vold og hadefuld fake news – ofte med brug af antisemitisk retorik. Eksempelvis skildres en mand i et klip som Jesus, der lider under såkaldte israelske politikker mod kristne og drømmer om at forlade Jerusalem. I klippet får Israel skylden for den lave procentandel af kristne i Jerusalem. Der bruges desuden referencer og sammenligninger med Via Dolorosa, der ifølge kristen tro var vejen han gik inden han blev korsfæstet – se klippet HER.

– EU definerer “beskyttelse af palæstinensisk kultur og arv i Øst-Jerusalem” som et strategisk mål.

– I 2019 godkendte EU syv bevillinger af 87,78 millioner kroner til projekter i Jerusalem, ud af 42 tilskud på 275,99 millioner kroner til projekter i Israel, i de palæstinensiske selvstyreområder i Judæa og Samaria samt Hamas-regmiet i Gaza, der skal gennemføres pr. NGO.

– Flere projekter afspejler EU’s politiske skævhed, eksempelvis kom det frem i EU’s strategiske plan for 2018: “Der er et presserende behov for at bevare den palæstinensiske identitet i Øst-Jerusalem.” Et af projekterne er også beregnet til at “beskytte Waqf’s religiøse og kulturelle arv og kulturarvsaktiver mod israelske krænkelser og trusler.”

– I Europarådets Årlige handlingsplan i Palæstina for 2018, står blandt andet: – Med støtten til Øst-Jerusalem i 2019, 2018 og 2020, har EU vedtaget en strategisk tilgang til at bevare tilstedeværelsen af ​​den palæstinensiske befolkning og beskytte byens palæstinensiske identitet.

EU og Folkekirkens Nødhjælp med til at finansiere beskyldninger mod Israel om etnisk udrensning af kristne i Jerusalem:

NGO Monitor fundet frem til at EU og den danske statslige kirkeorganisation Folkekirkens Nødhjælp finansierer en digital platform, der beskylder Israel for etnisk udrensning af de kristne i Jerusalem, som de sammenligner med Jesu lidelse.

NGO Monitors undersøgelse viser at der er givet en bevilling på over 42 millioner kroner fra EU i samarbejde med den danske statslige kirkelige organisation Folkekirkens Nødhjælp. Midlerne blev overført til NGO’en Palvision og skulle bruges til projektet: “Youth of East Jerusalem: Agents of Change.” Pojektet løber 2022 ud.

PalVision har oprettet medieplatformen Yplus på Facebook med 8.000 følgere. Nogle af projektmidlerne går til at bevare Jerusalems palæstinensiske identitet via produktion af ​​digitalt indhold. Ved lanceringsceremonien understregede en EU-repræsentant “betydningen af ​​lobbyisme og fortalervirksomhed for byens identitet.”

Yplus opildner jævnligt mod staten Israel og israelske sikkerhedsstyrker, spreder opildning til vold og hadefuld fake news – flere gange ved brug af antisemitisk retorik.

Her er nogle eksempler:

– 19. april 2022 skrev Yplus: “De israelske styrker krænker status quo ved… at regulere bosætters bestorming af moskeen og praksis af talmudiske bønner…”

– 12. april 2022 skrev Yplus: “Kristne i Jerusalem risikerer at forsvinde. Besættelsen får deres antal til at falde drastisk hvert år ved konstant at begrænse deres religions- og tilbedelsesfrihed.”

– 10. april 2022 delte Yplus et klip der skildrer en mand som repræsenterer Jesus, der lider under såkaldte israelske politikker mod kristne og drømmer om at forlade Jerusalem. I klippet får Israel skylden for den lave procentandel af kristne i Jerusalem og bemærker, at “de er i overhængende risiko for at blive ved med at falde, mens besættelsesmyndighederne fortsætter med at bekæmpe eksistensen af ​​palæstinensere, der bor i byen…” skrev Yplus: “Via Dolorosa repræsenterer vejen Jesus gik, tvunget af de romerske soldater på vej til at blive korsfæstet. I dag går besættelsens praksis mod palæstinensere, især de palæstinensiske kristne, en lignende vej mod at forsvinde.”

– 4. januar 2022 skrev Yplus: “Har du nogensinde hørt om Hammam al-Ayn i den gamle by i Jerusalem, der blev bygget i det 14. århundrede? Hvad er besættelsens plan for det historiske sted?… Planen har til formål at judaisere byen Jerusalem, belejre Al-Aqsa-moskeen med jødiske bygninger, som forberedelse til opførelsen af ​​templet, og udslette islamiske steder og historiske monumenter i byen. ”

Her er baggrunden for EU’s politik i Jerusalem: For to år siden publicerede NGO Monitor en rapport om omfanget af EU-støtte til politiske projekter i Jerusalem. En analyse af NGO Monitors oplysninger viser, at EU i 2019 godkendte syv bevillinger af 87,78 millioner kroner til projekter i Jerusalem, ud af 42 tilskud på 275,99 millioner kroner til projekter i Israel, i de palæstinensiske selvstyreområder i Judæa og Samaria samt Hamas-regmiet i Gaza, der skal gennemføres pr. NGO.

Flere projekter afspejler EU’s politiske skævhed, som det kom frem i EU’s strategiske plan for 2018: “Der er et presserende behov for at bevare den palæstinensiske identitet i Øst-Jerusalem.” Et af projekterne er også beregnet til at “beskytte Waqf’s religiøse og kulturelle arv og kulturarvsaktiver mod israelske krænkelser og trusler.”

I 2018 offentliggjorde Europarådet sin “Årlige handlingsplan i Palæstina for 2018 (inkl. reference til budgetterne for 2019 og 2020)”. I et af afsnittene står der blandt andet: “Støtte til Øst-Jerusalem i 2019, 2018 og 2020”, hvori EU har vedtaget en: “strategisk tilgang til at bevare tilstedeværelsen af ​​den palæstinensiske befolkning og beskytte byens palæstinensiske identitet.”

For at nå det mål prioriterer EU: “beskyttelsen af ​​palæstinensisk arv og kultur, da der er et presserende behov for at bevare den palæstinensiske identitet i Øst-Jerusalem, baseret på restaurering af historiske steder i den gamle by og fremme af kulturlivet og aktiviteter i Øst-Jerusalem.”

EU definerer desuden “beskyttelse af palæstinensisk kultur og arv i Øst-Jerusalem” som et strategisk mål.

Monitor’s vicepræsident, Olga Deutsch udtaler: “Det er foruroligende, at EU vil finansiere og støtte den slags fabrikationer, der klart sigter mod at uddybe kløften mellem jøder og muslimer i Jerusalem. Vi håber, at EU vil forbedre sin vurdering af NGO-partnere og tage et seriøst skridt mod at forhindre, at offentlige midler støtter had, afvisning og pure opspind.”

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp