Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Folkekirkens Nødhjælps partner sidestiller palæstinenserne med Jesus og anklager Israel for etnisk udrensning

Folkekrikens Nødhjælp er med til at finansiere anklager om at Israel udsætter de kristne i Jerusalem for etnisk udrensning.

Her er hovedpunkterne (se mere dybdegående gennemgang længere nede).

– Der er givet over 42 millioner kroner fra EU i samarbejde med den danske statslige kirkelige organisation Folkekirkens Nødhjælp til NGO’en Palvision til projektet: “Youth of East Jerusalem: Agents of Change.”

– Via PalVisions medieplatform Yplus opildnes der til had mod Israel og israelske sikkerhedsstyrker, opildning til vold og hadefuld fake news – ofte med brug af antisemitisk retorik. Eksempelvis skildres en mand i et klip som Jesus, der lider under såkaldte israelske politikker mod kristne og drømmer om at forlade Jerusalem. I klippet får Israel skylden for den lave procentandel af kristne i Jerusalem. Der bruges desuden referencer og sammenligninger med Via Dolorosa, der ifølge kristen tro var vejen han gik inden han blev korsfæstet – se klippet HER.

– EU definerer “beskyttelse af palæstinensisk kultur og arv i Øst-Jerusalem” som et strategisk mål.

– I 2019 godkendte EU syv bevillinger af 87,78 millioner kroner til projekter i Jerusalem, ud af 42 tilskud på 275,99 millioner kroner til projekter i Israel, i de palæstinensiske selvstyreområder i Judæa og Samaria samt Hamas-regmiet i Gaza, der skal gennemføres pr. NGO.

– Flere projekter afspejler EU’s politiske skævhed, eksempelvis kom det frem i EU’s strategiske plan for 2018: “Der er et presserende behov for at bevare den palæstinensiske identitet i Øst-Jerusalem.” Et af projekterne er også beregnet til at “beskytte Waqf’s religiøse og kulturelle arv og kulturarvsaktiver mod israelske krænkelser og trusler.”

– I Europarådets Årlige handlingsplan i Palæstina for 2018, står blandt andet: – Med støtten til Øst-Jerusalem i 2019, 2018 og 2020, har EU vedtaget en strategisk tilgang til at bevare tilstedeværelsen af ​​den palæstinensiske befolkning og beskytte byens palæstinensiske identitet.

EU og Folkekirkens Nødhjælp med til at finansiere beskyldninger mod Israel om etnisk udrensning af kristne i Jerusalem:

NGO Monitor fundet frem til at EU og den danske statslige kirkeorganisation Folkekirkens Nødhjælp finansierer en digital platform, der beskylder Israel for etnisk udrensning af de kristne i Jerusalem, som de sammenligner med Jesu lidelse.

NGO Monitors undersøgelse viser at der er givet en bevilling på over 42 millioner kroner fra EU i samarbejde med den danske statslige kirkelige organisation Folkekirkens Nødhjælp. Midlerne blev overført til NGO’en Palvision og skulle bruges til projektet: “Youth of East Jerusalem: Agents of Change.” Pojektet løber 2022 ud.

PalVision har oprettet medieplatformen Yplus på Facebook med 8.000 følgere. Nogle af projektmidlerne går til at bevare Jerusalems palæstinensiske identitet via produktion af ​​digitalt indhold. Ved lanceringsceremonien understregede en EU-repræsentant “betydningen af ​​lobbyisme og fortalervirksomhed for byens identitet.”

Yplus opildner jævnligt mod staten Israel og israelske sikkerhedsstyrker, spreder opildning til vold og hadefuld fake news – flere gange ved brug af antisemitisk retorik.

Her er nogle eksempler:

– 19. april 2022 skrev Yplus: “De israelske styrker krænker status quo ved… at regulere bosætters bestorming af moskeen og praksis af talmudiske bønner…”

– 12. april 2022 skrev Yplus: “Kristne i Jerusalem risikerer at forsvinde. Besættelsen får deres antal til at falde drastisk hvert år ved konstant at begrænse deres religions- og tilbedelsesfrihed.”

– 10. april 2022 delte Yplus et klip der skildrer en mand som repræsenterer Jesus, der lider under såkaldte israelske politikker mod kristne og drømmer om at forlade Jerusalem. I klippet får Israel skylden for den lave procentandel af kristne i Jerusalem og bemærker, at “de er i overhængende risiko for at blive ved med at falde, mens besættelsesmyndighederne fortsætter med at bekæmpe eksistensen af ​​palæstinensere, der bor i byen…” skrev Yplus: “Via Dolorosa repræsenterer vejen Jesus gik, tvunget af de romerske soldater på vej til at blive korsfæstet. I dag går besættelsens praksis mod palæstinensere, især de palæstinensiske kristne, en lignende vej mod at forsvinde.”

– 4. januar 2022 skrev Yplus: “Har du nogensinde hørt om Hammam al-Ayn i den gamle by i Jerusalem, der blev bygget i det 14. århundrede? Hvad er besættelsens plan for det historiske sted?… Planen har til formål at judaisere byen Jerusalem, belejre Al-Aqsa-moskeen med jødiske bygninger, som forberedelse til opførelsen af ​​templet, og udslette islamiske steder og historiske monumenter i byen. ”

Her er baggrunden for EU’s politik i Jerusalem: For to år siden publicerede NGO Monitor en rapport om omfanget af EU-støtte til politiske projekter i Jerusalem. En analyse af NGO Monitors oplysninger viser, at EU i 2019 godkendte syv bevillinger af 87,78 millioner kroner til projekter i Jerusalem, ud af 42 tilskud på 275,99 millioner kroner til projekter i Israel, i de palæstinensiske selvstyreområder i Judæa og Samaria samt Hamas-regmiet i Gaza, der skal gennemføres pr. NGO.

Flere projekter afspejler EU’s politiske skævhed, som det kom frem i EU’s strategiske plan for 2018: “Der er et presserende behov for at bevare den palæstinensiske identitet i Øst-Jerusalem.” Et af projekterne er også beregnet til at “beskytte Waqf’s religiøse og kulturelle arv og kulturarvsaktiver mod israelske krænkelser og trusler.”

I 2018 offentliggjorde Europarådet sin “Årlige handlingsplan i Palæstina for 2018 (inkl. reference til budgetterne for 2019 og 2020)”. I et af afsnittene står der blandt andet: “Støtte til Øst-Jerusalem i 2019, 2018 og 2020”, hvori EU har vedtaget en: “strategisk tilgang til at bevare tilstedeværelsen af ​​den palæstinensiske befolkning og beskytte byens palæstinensiske identitet.”

For at nå det mål prioriterer EU: “beskyttelsen af ​​palæstinensisk arv og kultur, da der er et presserende behov for at bevare den palæstinensiske identitet i Øst-Jerusalem, baseret på restaurering af historiske steder i den gamle by og fremme af kulturlivet og aktiviteter i Øst-Jerusalem.”

EU definerer desuden “beskyttelse af palæstinensisk kultur og arv i Øst-Jerusalem” som et strategisk mål.

Monitor’s vicepræsident, Olga Deutsch udtaler: “Det er foruroligende, at EU vil finansiere og støtte den slags fabrikationer, der klart sigter mod at uddybe kløften mellem jøder og muslimer i Jerusalem. Vi håber, at EU vil forbedre sin vurdering af NGO-partnere og tage et seriøst skridt mod at forhindre, at offentlige midler støtter had, afvisning og pure opspind.”

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem